Biden'dan son dakika Filistin kararı

Biden yönetimi, Trump döneminde askıya alınan Filistin'e yardımları yeniden başlatacağını ve iki devletli çözüm için çalışacağını bildirdi.

Biden'dan son dakika Filistin kararı
Biden'dan son dakika Filistin kararı
GİRİŞ 26.01.2021 20:38 GÜNCELLEME 26.01.2021 20:38
Bu Habere 58 Yorum Yapılmış

Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyinde konuşan ABD'nin BM Daimi Temsilci Vekili Richard Mills, Biden'ın Filistin konusundaki yaklaşımına ilişkin önemli açıklamalar yaptı.

(ABD), Birleşmiş Milletler (BM) elçisi, Joe Biden yönetiminin Trump döneminde kesilen Filistin'e olan yardımın geri getirileceğini ve iki devletli çözüm için çalışılacağını duyurdu.

Filistinliler, sert bir şekilde reddettikleri barış planı kapsamında 2018 yılında ABD Büyükelçiliği'ni Kudüs'e taşımasının ardından Donald Trump yönetimiyle siyasi, ardından da güvenlik ilişkilerini kesmişti. Trump döneminde ABD Dışişleri Bakanlığı, ABD'nin Gazze ve Batı Şeria'ya yapılan 200 milyon dolarlık ekonomik yardımın başka alanlara kaydırılmasını istediğini açıklamıştı. ABD Başkanı Joe Biden, İsrail'in Batı Şeria'nın büyük bir bölümünü ilhak etmesini içeren Trump planına karşı çıkmış ve 1967 sınırlarında bir Filistin devletinin kurulmasını sağlamak için iki devletli çözüm ilkesine bağlılığını ilan etmişti.

YORUMLAR 58
  • bahadır 3 yıl önce Şikayet Et
    israil devlet degil isgalci konumundadir. anlasma yok
    Cevapla
  • Malatyalı 3 yıl önce Şikayet Et
    Filistin nezdinde Müslümanları oyalama taktiği. Trump kötüydü ama harbiydi Müslümanları sevmediğini de yeri gelince söylüyordu. Yeni gelen zat Müslümanlardan nefret ettiği halde bunu gizliyor, sözüm ona Trump dan daha iyi olduğunu söylemeye çalışıyor. Ama yemezler geçti Bor'un pazarı.
    Cevapla
  • şinasi 3 yıl önce Şikayet Et
    Aynen, iyi polis-kötü polis oyununa devam..
    Cevapla
  • SELİM KARAKURT 3 yıl önce Şikayet Et
    zaten gebermek üzere
    Cevapla
  • Ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Hadi ordan. Filim çevirmede üstlerine yok. Her şeyleri taktik ve numaradan ibaret
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hizbullah'tan İsrail'e operasyon! Füzeler peş peşe fırlatıldı
Keskin nişancı Gazze'de işgalci İsrail askerini böyle öldürdü