ABD B-52'si Suud F-15'leriyle çatışma bölgesinde uçtu! 'Gereken gözdağını verdik'

ABD Başkanı Joe Biden'ın göreve başlamasının ardından Orta Doğu'da İran'a karşı ilk gövde gösterisi gerçekleşti. ABD'nin efsane bombardıman uçağı B-52, Suudi Arabistan F-15'leriyle birlikte Basra Körfezi'nde uçuş gerçekleştirdi. CENTCOM söz konusu uçuşun amacını, ABD'nin olası saldırılara karşı caydırıcılığını, bölgesel güvenliğe olan bağlılığını ve herhangi bir üsse konuşlanma yeteneğini göstermek olarak açıkladı.

ABD B-52'si Suud F-15'leriyle çatışma bölgesinde uçtu! 'Gereken gözdağını verdik'
ABD B-52'si Suud F-15'leriyle çatışma bölgesinde uçtu! 'Gereken gözdağını verdik'
GİRİŞ 28.01.2021 12:43 GÜNCELLEME 29.01.2021 11:51
Bu Habere 79 Yorum Yapılmış

ABD'nin Louisiana eyaletindeki Barksdale hava üssünden kalkış yapan ABD Hava Kuvvetleri'ne ait B-52 bombardıman uçağı, hiç durmadan İran'a yeni bir caydırıcılık mesajı vermek için Basra Körfezi bölgesi üzerinde uçtu.

SUUD JETLERİYLE UÇTU

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), Louisiana'dan havalandıktan sonra Suudi Arabistan'a ait F-15 savaş uçakları ile birlikte Basra Körfezi üzerinde uçuş gerçekleştiren B-52 bombardıman uçaklarının uçuş anlarına ait fotoğrafları paylaştı. CENTCOM söz konusu uçuşun amacını, ABD'nin olası saldırılara karşı caydırıcılığını, bölgesel güvenliğe olan bağlılığını ve herhangi bir üsse konuşlanma yeteneğini göstermek olarak açıkladı.

SUUDİ ARABİSTAN-KATAR-BAE SINIRINDA UÇTU

B-52'nin Suud F-15'leri ile birlikte gerçekleştirdiği uçuştan paylaşılan fotoğrafta görünen bölge, Suudi Arabistan üzerinde, Katar ve BAE sınırına yakın bir noktada.

NÜKLEER SİLAH TAŞIYABİLİYOR

14 bin kilometreden fazla uçuş menziline sahip ABD'nin efsane bombardıman uçağı B-52, nükleer silah taşıma kapasitesine sahip.

B-52'LER 100 YIL BOYUNCA HİZMETTE KALMIŞ OLACAK

Boeing tarafından üretilen ve 1950'lerde ABD Ordusuna teslim süreci başlayan B-52'lerin, 2050'ye kadar hizmette kalması bekleniyor.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 79
  • AslanCa 3 yıl önce Şikayet Et
    Gururla paylaşmışsınız utanmadan
    Cevapla
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Amin. 2022’yi göremesinler İnşaallah, 2050 çok...
    Cevapla
  • zafer42 3 yıl önce Şikayet Et
    Arablardan bir Cacik olmaz,Hainlerin,Müslümanlarin Ölümüne yardimci oluyorlar
    Cevapla
  • Mccc 3 yıl önce Şikayet Et
    2050yi göremezler inşallah.
    Cevapla
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Amiiinnnn...
    Cevapla
  • Muhammet 3 yıl önce Şikayet Et
    Rahmetli Erbakan hoca.... İslam Birliği diye diye can verdi. Ne kadar da hakkli çıktı. Şimdi biz müslümanlar olarak ayrıntıları bir jenara itip ortak noktaları öne çıkarıp ab misali İslam birliğini kurmuş olsaydık bize göz dağı verebilirler miydi. Yoksa sadece bize göz kırpmak zorunda mı kalırlardı. Petrol için, doğalgaz için, madenler için ve yiyecekler için kısacası aç kalmamak için önümüzde sıraya gecerlerdi.....ahhhh Erbakan hocam ahhhhhhh....
    Cevapla
  • Aaass 3 yıl önce Şikayet Et
    Gözdağı irana sana değil. İran peygamber topraklarına saldırıyor, abd de Arabistan'a yardım ediyor senin zoruna giden ne?
    Cevapla
  • son osmanli 3 yıl önce Şikayet Et
    islam birligini hangi islam ulkeriyle kuracaksin. sen birlik kurdugunu dusuneceksin ama kafasindaki ingiliz liderler seni sirtindan vuracak. o yuzden kafasindaki amerika ve israil yorungesinde olan liderleri indirip. birlik olup sonra zalime karsi hacca karsi birlikde hilal olmak gerekir. kurtarabilirsek irak suriye libya bu ulkeden baslayip. azerbaycan pakistan diger turk devlerini de arkamiza alip kizil elmaya dogru gidecegiz ins
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu