ABD’nin Portland kentinde, Afgan kökenli vatandaşın işlettiği dükkana giren bir kişi, Müslümanlara yönelik saldırgan ifadeler kullanarak etrafa saldırdı. Gözaltına alınan 43 yaşında Brian Christopher Miller birkaç saat içinde kefaletsiz serbest bırakıldığı belirtildi.

40 yıldır ABD’de yaşayan ve güvenlik endişesi ile adını vermek istemeyen 68 yaşındaki Afgan kökenli işletme sahibinin cep telefonu ile çektiği videoda, petrol istasyonu içindeki küçük markete giren bir kişinin etrafa saldırdığı görüldü.

Görüntülerde, saldırganın iş yeri sahibine küfürler ederek "El Kaide", "Usame" diye bağırdığı ve etrafa zarar vererek ölüm tehditleri savurduğu duyuldu.

Saldırgana karşılık vermeyen iş yeri sahibinin, polis acil hattını aradığı ve "Polis nerede?" diye korku içinde yakındığı işitildi.

Olayın ardından videoyu inceleyen polisin, 43 yaşında Brian Christopher Miller olarak tespit ettiği saldırganı gözaltına aldığı, Miller'in birkaç saat içinde kefaletsiz serbest bırakıldığı belirtildi.

- "BU GÖÇMEN AİLENİN, BU ŞEKİLDE MUAMELEYE UĞRAMASI ÇOK ACI"

Yerel Televizyon KGW’ye konuşan Oregon Amerika-İslam İlişkileri Konseyi (CAIR) temsilcisi Seemab Hussain, saldırganın nefret suçu ile yargılanması gerektiği çağrısında bulunarak, "Ortada korku, panik ve terör içinde çekilmiş video var. Ya o olmasaydı? Nefret, şiddet ve hayatı tehdit suçlamaları yapılmalıydı." dedi.

Hussain, "1980’de Afganistan’dan göçerek ABD’ye yerleşmiş bu göçmen ailenin, daha az Amerikan olduğunu hissettirecek şekilde dışlanarak travmaya neden olacak bu muameleye uğraması çok acı." ifadelerini paylaştı.

Bölge savcılığı, daha sonra yaptığı açıklamada, Miller’in birinci dereceden "önyargı", hırsızlık, yağma ve özel mülke tecavüz suçlamalarından yargılanacağını duyurdu.

Yorumlar 3 Yorum Var
  • 01adana 29.01.2021 17:29
    dabanca yokmu sıkaydın ayagına 1 dene 3-5 sene yataydın ne var şu hake bak hele
  • cihad 29.01.2021 16:43
    medeniyet dediğin .............
  • Hacivat 29.01.2021 05:43
    Bu barbarlarla yasamak zor yaslanmadan ülkeyi terk etmen lazim