Rusya’ya ait savaş uçağı Karadeniz'de faaliyetlerini sürdüren ABD'nin güdümlü füze destroyerinin yakınında alçak uçuş yaptı.

ABD'nin güdümlü füze destroyeri USS Donald Cook’un Karadeniz’e ulaşıp görevine başlamasının ardından Rusya’dan Karadeniz kıyılarında ABD’yi tedirgin eden hamleler gelmeye devam ediyor. 25 Ocak’ta, Karadeniz’e ulaşmasından sonra Rus hava kuvvetlerine ait SU-30 ve SU-24 tipi savaş uçakları ABD gemisinin her hareketini yakından takip ediyor. Rusya’nın bir sonraki hamlesi ise Kırım kıyılarına “Bastion” kıyı füze sistemlerini yerleştirmek oldu.

Karadeniz’de, ABD’nin varlığından oldukça rahatsız olan Rusya tarafından yeni bir adım daha geldi. USS Donald Cook savaş gemisinden çekilen ve sosyal medyada paylaşılan görüntülere göre Rus hava kuvvetlerine ait SU-24 tipi savaş uçağı alçak uçuş yaptı. Rus uçağı, Karadeniz’de ilerleyen ABD gemisinin bulunduğu noktaya alçaldıktan sonra hızla geminin hemen yanından geçti. Rus uçağının tehlikeli yakınlaşması gemideki ABD askerleri tarafından da izlendi.

Yorumlar 23 Yorum Var
  • "MY" 01.02.2021 17:11
    kim kimi taciz ediyor bu ne demek? abd nin karadenizde ne işi var ? taciz eden kim?
  • Emre19 01.02.2021 16:49
    Amerika ve Rusya'nın yaptığı danışıklı dövüş birbirleriyle savasamiyacaklarini biliyorlar. Onun için kışkırtma yapıyor taraf topluyorlar nasıl silah satarız onun hesabını yapıyorlar.Adil bir savaş her baba { yiğidin } göze alabileceği hafif bir mesele degildir.
  • O Rus Bu Mu? 01.02.2021 16:24
    Bu rusların jet motorları neden hep siyah duman atıyor? batınınkilerde bu sorun yok.
  • tunctunc 01.02.2021 16:15
    yunanFistan bile sözde Türkiyeye kar$i amerikalilara trakya dede agacda üs verdi.$imdilik helkopterler ile dolu.Asil amac ise asla Türkiye degil Rus´yadir.Amerika Misir´Suriye´gibi ülkelerde üs kurmu$ amerikanin amaci Rus´yayi kucaklamakdir Türkiyeyi degil.Rusya asla kardenizde amerikali istemez Türkiyeyide amerikaya kaptirmaz.Bir Rus amerikan sava$i ücünü dünya sava$i demektir.
  • mert 01.02.2021 15:58
    Karadenizde ABD icaklarina asla izin vereilmesin
Daha fazla yorum görüntüle