ABD'de polisler artık gövde kameralarını kapatamayacak

ABD'de, geçen yıl ülke çapında ırkçılık karşıtı protestoların fitilini ateşleyen, George Floyd'un polis tarafından gözaltına alınırken hayatını kaybettiği Minneapolis kentinde, güvenlik güçleri görevleri sırasında gövde kameralarını kapatamayacak.

ABD'de polisler artık gövde kameralarını kapatamayacak
ABD'de polisler artık gövde kameralarını kapatamayacak
GİRİŞ 02.02.2021 14:07 GÜNCELLEME 02.02.2021 14:07

Minneapolis'te Floyd'un ölümünün ardından kritik öneme sahip bir karar geldi.

Polislerin gövde kameralarını görev sırasında kapatmaları yasaklandı.

Minneapolis’te, polisin aşırı şiddet kullandığına yönelik şikayetlerde kanıt niteliğindeki görüntülerin kaydının alınmaması "görevi suistimal" olarak değerlendirilecek.

Emniyet Müdürülüğü "Hemşehrilerimiz ve polis güçleri, topluluğumuz içindeki kritik asayiş olaylarını anlamada kamera görüntülerinin ne kadar önemli bir rolü olduğunu anlamıştır" açıklaması yapıldı.

Belediye Başkanı Jacob Frey ve Emniyet Müdürü Medaria Arradondo, geçen ay polis memurları hakkında disiplin soruşturması açılabilmesini kolaylaştıran bazı yönetmelik değişikliklerini duyurmuştu.

FLOYD'UN ÖLÜMÜ FİTİLİ ATEŞLEDİ

Minneapolis kentinde 25 Mayıs'ta polisin 8 dakika süreyle boynuna diziyle basarak gözaltına alması sonucu hayatını kaybeden Floyd'un son anlarının yoldan geçen vatandaşların kameralarına yansıması, ülke genelinde sistematik ırkçılığa ve polis şiddetine karşı haftalar süren protestoların fitilini ateşlemişti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Son Dakika: Erdoğan'dan 1915 mesajı!
Smart büyüdü! Yeni modeli sosyal medyayı salladı! Tasarımcısı Türk çıktı