Japonya Başbakanı Suga'dan OHAL açıklaması

Japonya Başbakanı Yoshihide Suga, Covid-19 salgını nedeniyle geçtiğimiz ay ilan edilen OHAL'in enfeksiyonları azaltmada etkili olduğunu belirterek uygulamanın süresinin 7 Mart'a kadar uzatıldığını açıkladı.

Japonya Başbakanı Suga'dan OHAL açıklaması
Japonya Başbakanı Suga'dan OHAL açıklaması
GİRİŞ 02.02.2021 16:15 GÜNCELLEME 02.02.2021 16:15

Covid-19 salgını nedeniyle geçtiğimiz ay 11 eyaletinde olağanüstü hal (OHAL) ilan edilen Japonya’da hükümet uygulamanın süresini 1 ay daha uzatma kararı aldı.

Kararın nedenini kamuoyuna açıklayan Japonya Başbakanı Yoshihide Suga, uygulamanın enfeksiyonları azaltmada etkili olduğunu söyledi. "Japon halkının aldığı tedbirler ve iş birliği sayesinde net sonuçlar görmeye başlıyoruz" diyen Suga, "Enfeksiyon sayılarında kesin bir düşüş trendi yakalamak için sizden biraz daha sabretmenizi rica ediyoruz" ifadelerini kullandı.

"ÖNCELİK GÜVENLİK"

Uzatma kararının şu ana kadar OHAL altında olan Tochigi eyaletini kapsamayacağını açıklayan Suga, bazı temel göstergelerde yeterli iyileşme sağlanması halinde diğer bölgelerde de olağanüstü halin 7 Mart'tan önce sona erebileceğini kaydetti. Covid-19 salgını nedeniyle 2021 yılına ertelenen Tokyo Olimpiyatları ve Paralimpik Oyunları'nın seyircisiz gerçekleşme ihtimaline dair bir soruyu da yanıtlayan Suga, önceliklerinin güvenlik olduğunu söylemekle yetindi.

OHAL İŞE YARADI

Japonya’da yeni yıl tatili ardından Covid-19 vaka sayılarında endişe verici düzeyde artış kaydedilmiş, 7 Ocak'ta 7 bin sınırını aşarak rekor kıran günlük enfeksiyonlar karşısında hükümet Tokyo, Saitama, Chiba ve Kanagawa'da OHAL ilan etmişti. Daha sonra karar kapsamına Osaka, Hyogo, Kyoto, Aichi, Gifu, Fukuoka ve Tochigi de dahil edilmiş, uygulamanın 7 Şubat'a kadar yürürlükte kalacağı bildirilmişti.

REKOR ÖLÜM ORANI

Japonya'daki günlük Covid-19 vaka sayısı bugün itibarıyla 2 bin 324'e düşerken, son veriyle birlikte toplam vaka sayısı 394 bin 799'a yükseldi. Son 24 saatte rekor sayıda 119 günlük ölüm vakası kaydedilmesiyle can kaybı sayısı da 5 bin 965'e ulaştı.
Japonya'da bugün süresi uzatılan OHAL 7 Mart'a kadar 10 eyalette geçerli olacak.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP'li belediyelerde akraba kıyağı: Liyakate değil kan bağına bakılıyor
İsrail'den misilleme! "İran’ın saldırısı İsrail ve ABD’ye yaradı..."