Almanya'dan itiraf: Ordumuz hazır değil

Almanya Savunma Bakanlığı hazırladığı raporda, Alman ordusunun yarının zorluklarına ve tehditlerine karşı yeterince hazır olmadığını yazdı.

Almanya'dan itiraf: Ordumuz hazır değil
Almanya'dan itiraf: Ordumuz hazır değil
GİRİŞ 10.02.2021 16:59 GÜNCELLEME 10.02.2021 17:01
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Ordunun durumuna ilişkin hazırlan 8 sayfalık rapor, Genelkurmay Başkanı Eberhard Zorn ve Savunma Bakanı Annegret Kramp-Karrenbauer tarafından Federal Meclisteki ilgili komisyonlara sunuldu.

Raporda, güvenlik durumunun yanı sıra hızlı gelişen ekonomik ve teknolojik değişimde, Alman ordusunun "yeterli derecede finanse edilmediği", "yeteri nce hazırlıklı olmadığı" ve "tek taraflı olarak ülke dışındaki misyonlar için tertip edildiği" yazıyor.

"ALMAN ORDUSU TEHDİTLERE HAZIR DEĞİL"

"Alman ordusu yarının zorluklarına ve tehditlerine karşı bugün yeterince hazır değil" yazan raporda, Almanya'nın gelecekteki tehditlere karşı hazırlanması gerektiği vurgulandı.

Raporda, Federal Mecliste her yıl güvenlik konularının konuşulduğu "güvelik haftası" düzenlenmesi, mali durumun sağlamlaştırılması için "Ordu planlama yasasının" çıkarılması ve ordunun tedarik yönetmeliklerinin yeniden düzenlenmesi talep edildi.

Hava savunması, Eurodrone ve nakliye he likopterine ilişkin projelere hız verileceği ve bu kapsamda 20 milyar euronun harcanacağına işaret edilen raporda, Kramp-Karrenbauer ve Zorn’un mayıs ayında ordunun gelecek planlarına ilişkin rapor sunacağı açıklandı.

RUSYA VE ÇİN'DEN STRATEJİK TAKİP

Rusya ve Çin'in stratejik rakip olarak nitelendirildiği raporda şu ifadeler yer alıyor:

"Rusya'nın kendisini "Batıya karşıt güç" şeklinde tanımladığı, son dönemde askeri ve siyasi tehditleri artırdığı ve uluslararası sözleşmeleri bilerek ihlal etti. Çin de güçlü ve giderek daha görünür hale gelen olgun bir aktör olarak ortaya çıktı."

YORUMLAR 21
  • cocuk 3 yıl önce Şikayet Et
    almanyada yasayan biri olarak tesbitim adamlarin icinde hain yok ,,eger birinin basi a dan z ye bütün partiler bir olup o adamin basini eziyorlar ,,birde bunlar artik silah ile savasi rafa kaldirmislar artik kalem ile savasiyorlar ve tek dertleri para
    Cevapla
  • mert 3 yıl önce Şikayet Et
    bunlarda ne yürek ne vatan nede millet sevgisi olmyainca hele birde iman olmayinca sonucu siz düsünün
    Cevapla
  • Son durak 3 yıl önce Şikayet Et
    Almanlar da plastik jeton kullanıyor heralde yada kafa şimdi dank etti. ABD yahudi lobisi sizden intiikam alıyor yahudileri fırınlarda yaktınız diye. Ve siz şimdi dişsiz aslan olarak esir hayatı yaşıyorsunuz yahudinin esiri.... vah vah vah.... Ne zamana kadar Almanlar böyle yaşayacak.... yazık....
    Cevapla
  • dostacısı 3 yıl önce Şikayet Et
    Serseriler Türk gurbetçilerle uğraşmayı ordu eğitimi sandınız.Böyle kalırsınız yaya beter olun inşallah.
    Cevapla
  • milliyteci 3 yıl önce Şikayet Et
    almanlar yarin bir ülke ile savas yapicak olsa cevap veriyouz ASKER HAZIR degil haftaya bsalasa olurmu bu savas !!!! ASKER denince akla TÜRK gelir her gün her an her saat savas baslicak gibi HAZIR lanan tek ordu TSK dir ALLAH türk e yar olsun !!
    Cevapla
  • Adnan 3 yıl önce Şikayet Et
    Mete,Türkiyede yaşayanlara Türk denir.buna mı takıldın sende
    Cevapla
  • Mete 3 yıl önce Şikayet Et
    Bi türkler yok bu topraklar için canını verecek.. dua ederken bu topraklar içindeki her millet için kullan bence hitaplarını
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Trabzonspor 10 kişiyle final kapısını araladı
Ebu Ubeyde’nin konuşmasının tamamını yayınlıyoruz... Bütün dünyaya duyurdu:Hazırlanıyoruz!