HABER 7

Türkiye'nin uzay programını açıklaması ve 2023'te Ay'a sert iniş yapma hedefini koyması, Yunan basınında rahatsızlık yarattı.

Yunan MEGA TV'de Nikos Evangelatos'un sunduğu programda, Türkiye ile Yunanistan arasındaki krizler değerlendirildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Yunanistan Başbakanı Miçotakis'i eleştirip, "Önce haddini bil! Bu şekilde gitmesi halinde masaya oturamayız. Neyinize güveniyorsunuz? Güvendiğin dağlara kar yağdı kar. Çılgın Türkleri iyi tanıyacaksın" sözleriyle yüklenmesine değinilen programda, Atina'nın bazı Arap ülkeleriyle "Dostluk Forumu" düzenlediği hatırlatıldı.

"İstikşafi görüşmeler devam ederken Erdoğan neden böyle davrandı?" sorusunu soran ve buna cevap arayan programdaki şahıslar, Biden yönetiminin Türkiye yerine Yunanistan'ı seçtiğini ve Ankara'nın da bundan rahatsızlık duyduğu sonucuna vardı.

Sözü Türkiye'nin uzay programına getiren sunucu Evangelatos, kendince dalga geçtiğini sanarak, "Aklıma gelen ilk yumuşak düşünceyi söyleyeceğim. Türkiye Ay'a, onu fethetmek için gidecek ilk ülke olacak, bilimsel keşif için değil" ifadelerini kullandı.

Yorumlar 108 Yorum Var
  • Sınır 13.02.2021 23:23
    İnşaallah,uzay türkleri bekliyor.uzayda çok güçlü olmak zorundayız.
  • Erdem 13.02.2021 11:18
    Teşekkürler. Hiçç böyle düşünmemiştik. Demek ki gucleniyiruz
  • S.Y.T. 12.02.2021 23:53
    Yahu Ay'a da gideriz , gidecek mekik bizim. O mekiğe milli motoruda koyarız , çatlayacak düşman bizim.
  • Fatih 12.02.2021 23:23
    Bayrağı diktik mi tamamdır aga! Ay bizimdir! Sıkıyorsa gelin de alın! Gerçi aya gidildi mi gidilmedi mi hâlâ belli değil ama neyse! 70'lerden beri 50 senedir giden gelen yok!
  • Ersan çebi 12.02.2021 22:53
    Ulan Yunan anladı, bizim zavallılar anlamadı bu Erdoğan'ı. Nefret böyle bir şey işte. Gözü kör ediyor, beyinleri yok ediyor
Daha fazla yorum görüntüle