Rusya Ulusal Savunma İdare Merkezi'nin açıklamasına göre Rus ve Fransız savaş uçakları bugün Karadeniz'de karşı karşıya geldi.

Rus radar sistemlerinin Karadeniz'deki uluslararası suların semalarında Rusya sınırlarına yaklaşan hava hedefleri tespit ettiğini belirten merkez, "Hava hedeflerinin tanımlanması ve Rusya sınırlarının ihlal edilmesinin önüne geçilmesi için iki Su-27 avcı uçağı harekete geçirildi" dedi.

Merkez, Su-27 mürettebatının hava hedeflerinin KS-135 yakıt ikmal uçağı ile Miraj-2000 tipi iki taktik uçağından bir Fransız uçak grubu olduğunu belirlediğini kaydederek Rus avcı uçaklarının Fransız uçaklarına önleme yaptığını ve Karadeniz semalarında refakat ettiğini vurguladı.

Yabancı savaş uçaklarının Rusya sınırlarından uzaklaşması üzerine Su-27'lerin üslerine döndüğünü aktaran merkez, Rusya sınırlarının ihlal edilmesine izin verilmediğinin altını çizdi.

Merkez, Rus mürettebatın uçuşları uluslararası hava sahası kullanma kurallarına kati biçimde bağlı kalarak gerçekleştirdiğini ekledi.

Yorumlar 38 Yorum Var
  • Türk doğdu. 20.02.2021 15:14
    Bu fransızlar şımarmış,vurulsa yüreğimiz soğurdu. Fransa mandacılığa alışmış. Fransa neresi,,Karadeniz neresi. Sorarlar Karadeniz'e ne işin var !!
  • bilal 19.02.2021 08:40
    türkiyeyi test yapıyorlar derhal vurmamiz lazım degilmiydi bildırmeden glmeleri iyi bir niyet degil dir
  • Engin beyazoğlu 19.02.2021 00:14
    Oraya nereden geçti gittiler anadolu topraklarından niye vurmadıkki
  • Şerafettin Yalçın 18.02.2021 22:34
    Vursaydınız ikisini de Karadeniz'e bir kere görseydiniz Bir şey olmaz Bir daha gelmezler
  • LİDER 21 18.02.2021 20:07
    Yine ŞEYTAN ABD çıkıyor ortaya. Anlaştılar ,VARŞOVA PAKTINI lağvetti RUSYA ,ABD de NATO, yu lağvedecekti.Bakın ne yaptı. Dağılan Romanya ,Bulgaristan Polonya gibi ülkeleri NATOYA KATTI. Vallahi RUSYA Bu EMPERYAL ŞEYTAN ŞAPPALAĞI ABD ,ye karşı çok sabretti Amaç ne KARADENİZ de de Rusya,yı boğmak..
Daha fazla yorum görüntüle