Rusya, yerli İHA ile Su-57’nin ortak görev görüntülerini yayınladı

Rusya tarafından geliştirilen jet motorlu insansız hava aracı (İHA) Okhotnik, 5. nesil savaş uçağı Su-57 ile birlikte ortak görev icra etti. Su-57 ve Okhotnik'in görüntüleri Rossiya 1 televizyonu tarafından yayınlandı. İkili, 2020 yılında da daha önce de ortak görev icra etmişti.

GİRİŞ 22.02.2021 23:54 GÜNCELLEME 24.02.2021 09:29
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Rusya tarafından geliştirilen jet motorlu insansız hava aracı (İHA) Okhotnik, 5. nesil savaş uçağı Su-57 ile birlikte ortak görev icra etti.

Su-57 ve Okhotnik'in görüntüleri Rossiya 1 televizyonu tarafından yayınlandı.

İkili, 2020 yılında da daha önce de ortak görev icra etmişti.

İLK FÜZE ATIŞINI YAPMAYA HAZIRLANIYOR

Okhotnik İHA'dan ilk füze atışının 2021'in ikinci yarısında gerçekleştirilmesi hedeflenirken, atış testleri sırasında havadan havaya füzelerin de kullanılması planlanıyor. Ayrıca, havadan yere atış testlerinin gerçekleştirilmesi de planlamalar arasında bulunuyor.

DAHA ÖNCE YER TESTİNDE DE GÖRÜNTÜLENMİŞTİ

Hatırlanacağı üzere Okhotnik İHA, geçtiğimiz haftalarda havadan havaya füzeler ile yer testi icra ederken görüntülenmişti.

İLK SÖZLEŞME 2011 YILINDA İMZALANMIŞTI

Okhotnik-B'nin geliştirilmesine ilişkin sözleşme, 2011 yılında Sukhoi ve Rusya Savunma Bakanlığı arasında imzalanmıştı. Radarda Düşük Görünürlük (Stealth) teknolojisine uygun olarak geliştirilen Okhotnik-B; Su-57, F-35 ve F-22 gibi stealth jetlerde de bulunan gövde içi silah istasyonlarına sahip. Okhotnik-B, Rusya’nın yeni nesil stealth savaş jeti Su-57 ve ABD'nin X-47B İnsansız Savaş Uçağına (UCAV) benzerliğiyle de dikkat çekiyor. Birleşik Uçak Şirketi (UAC), 2024'te Okhotnik İHA'nın Rus Havacılık Kuvvetleri'ne teslimatının başlayacağını duyurdu.

SU-57'LERİN TESLİMİ BAŞLADI

Seri üretim bandından çıkan ilk Su-57, 25 Aralık 2020 tarihinde Rus ordusuna teslim edilmişti. Rusya tarafından yapılan açıklamada, ilk Su-57 savaş uçağının, Karadeniz sınırındaki Güney Askeri Bölgesi'ne konuşlandığı belirtilmişti.

2021'DE 4 UÇAK DAHA RUS ORDUSUNA KATILACAK

Rostec'in CEO'su Sergey Chemezov, 7 Aralık'ta yaptığı bir açıklamada, ilk seri üretim Su-57'nin 2020'nin sonunda orduya teslim edileceğini açıklamıştı. TASS'a konuşan askeri kaynak, 2021'de 4 jetin daha orduya katılacağını aktardı.

2024'DE BU SAYI 22'YE ÇIKACAK

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, 2024'ün sonuna kadar 22 adet Su-57'nin envantere katılmasını beklediklerini belirtmişti.

2028 SONUNDA RUS ORDUSUNDA TOPLAM 76 TANE SU-57 OLACAK

2019 yılında Rus devletiyle Sukhoi firması arasında imzalanan bir anlaşmaya göre; şirket 2028'nin sonuna kadar Rus Ordusuna toplam 76 tane Su-57 teslim edecek.

SU-57'NİN ÖZELİKLERİ

Beşinci nesil, yani stealth (hayalet) olma özelliğine sahip Su-57, çift motorlu ve tek pilotlu bir uçak. 37 ton azami kalkış ağırlığı bulanan uçak, saatte 2 bin 600 km azami hıza ve 20 bin metre irtifaya çıkabiliyor. Su-57, karşılaştırıldığı F-35'e oranla daha fazla mühimmat taşıma kapasitesine sahip.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 19
  • HES KODU 68 3 yıl önce Şikayet Et
    iha siha yapmak önemli değil herkes yapar onu, iş radara yakalanmaması ona sinyal gönderen strosfere çıkan akıncı da esas iş.
    Cevapla
  • N,ş 3 yıl önce Şikayet Et
    Bizim komşu köyde tahtabacak koreli amca vardi dedimki babama neden koreli deniyor babam dediki korede savaştı dedimki bizkorelan savaşmadikki nesavaşi amerikanın yanında savaştı s biden eyamerikalilar osavaşda yunanlılar neredeydiler benim atam benim amcam sizin için savaştiğiiçinmi bizi düşman hedefine koydunuz.
    Cevapla
  • Cengiz 3 yıl önce Şikayet Et
    Ziyaaaaaaaa
    Cevapla
  • İnle 3 yıl önce Şikayet Et
    Bizimkiler de süper ancak böylesi farklı katagoride tabi ki biz bu seviyeye en kısa sürede ulaşırız inş
    Cevapla
  • Ufrv 3 yıl önce Şikayet Et
    Işte yerli ihamiz.
    Cevapla
  • Hasan 3 yıl önce Şikayet Et
    İha rusyanın kardeşim , ama sahiplenmen çok güzel .. inşallah bizimde jet motorlu iha ve sihalarımız olur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak