Trump'ın Kim Jong-un'a yaptığı teklif ortaya çıktı! 'Seni eve ben bırakayım'

Kuzey Kore lideri ile 3 kere görüşen ve bu ülkeye ayak basan ilk ve tek ABD Başkanı olan Donald Trump'ın, Kim Jong-un ile Vietnam'da yaptığı görüşmede, kendisini eve bırakma teklifinde bulunduğu ortaya çıktı.

Trump'ın Kim Jong-un'a yaptığı teklif ortaya çıktı! 'Seni eve ben bırakayım'
Trump'ın Kim Jong-un'a yaptığı teklif ortaya çıktı! 'Seni eve ben bırakayım'
GİRİŞ 23.02.2021 09:25 GÜNCELLEME 23.02.2021 09:28
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

ABD'nin eski başkanı Donald Trump, "Roket Adam" diye nitelendirdiği Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ile 2019'da Vietnam'ın başkenti Hanoi'de bir araya gelmişti.

İngiliz kamu kuruluşu BBC tarafından hazırlanan ve yayınlanan "Trump Takes on the World (Trump Dünyayı Ele Geçiriyor)" adlı belgeselde, burada Trump'ın Kim'e yaptığı ilginç teklif anlatıldı.

"SENİ EVE BEN BIRAKAYIM"

Trump döneminde Ulusal Güvenlik Konseyinde Asya Direktörü olarak görev yapan Matthew Pottinger, Trump'ın o görüşmede Kuzey Kore liderini, ABD Başkanlık uçağı Air Force One ile eve bırakma teklifinde bulunduğunu söyledi.

Donald Trump ve Matthew Pottinger

Bu teklif karşısında oradaki tüm diplomatların büyük şaşkınlık yaşadığını belirten Pottinger, "Başkan Trump, Kim'in Çin üzerinden Hanoi'ye trenle geldiğini biliyordu. Ve orada 'İstersen seni iki saat içinde eve götürebilirim' teklifinde bulundu. Kim teşekkür ederek bu teklifi reddetti" dedi.

TRUMP, KIM JONG-UN İLE 3 KERE GÖRÜŞTÜ! KUZEY KORE'YE AYAK BASAN İLK VE TEK ABD BAŞKANI

Trump ile Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, ilk kez 12 Haziran 2018'de Singapur'da yapılan tarihi zirvede bir araya gelmiş, burada Kore Yarımadası'nın nükleer silahlardan arındırılması ve kalıcı barış konusunda mutabakata varılmıştı.

İki lider bu sefer 26-27 Şubat 2019'da Vietnam'ın başkenti Hanoi'de görüşmüş, ancak zirve beklenenden hızlı şekilde ve anlaşmasız olarak sona ermişti.

Trump, Kuzey Kore'ye ayak basan ilk ve tek ABD Başkanı olarak tarihe geçti.

İkili son olarak, Japonya'da düzenlenen G-20 Zirvesi'nin ardından görüşmüştü. Zirve sonrası Güney Kore'ye geçen dönemin ABD Başkanı Trump, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ile görüşmüştü. Trump ve Kim, Güney Kore ve Kuzey Kore arasında bulunan "silahsızlandırılmış bölgede" buluşmuştu. Sınırda tokalaştıktan sonra Kim'in daveti üzerine Kuzey Kore topraklarına geçen Trump, böylelikle ülkeye ayak basan ilk ABD Başkanı olmuştu.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 7
  • mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    kim,abd ajanıdır çünkü abd de eğitim aldı ülkesine geldi babası öldü yerine geçti.etrafındaki ülkelere korku salıyor buda abd nin işine geliyor.durum bu
    Cevapla
  • Ali323 3 yıl önce Şikayet Et
    He herkes abd ajanidir. Kore, Iran, Cin ve .....
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 3 yıl önce Şikayet Et
    Eyyy ABD !!!15 Temmuzda "Türkiye'de ihtilal yapamadı" senin çocuklar, Venezuela'da da başaramadın "Özgürlük ve demokrasi" getireceğim numaralarını kimse yemiyor artık..Kore bile seni sallamıyor "hergün füze denemelerinde"..Koskoca ABD yönetimi "İsrail ve siyonist politikaların esiri" durumunda ..Yazık yazık..İpini koparmış boğa gibi hergün bi başka yere kovboy edasında kabadayılık yapıyorsun ama gidişat kötü ABD'nin. Ülkenin parlak geleceğini belki "siyahi" arkadaşlar yeniden inşa edebilir gelecekte kimbilir..
    Cevapla
  • Hüseyin 3 yıl önce Şikayet Et
    Kim akıllı adam uçağa binseydi abd uçağı düşürürdü!
    Cevapla
  • mahmut 3 yıl önce Şikayet Et
    Evet trump icindeyken degil mi? Bu beyin nasil bir beyin.
    Cevapla
  • terramissouri 3 yıl önce Şikayet Et
    gören de aya ayak basmış zanneder
    Cevapla
  • Milliyetçi 3 yıl önce Şikayet Et
    Buda anlaşılıyor abd dünyayla dalga geçiyor hepsi bir tiyatro yani vesselam
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İYİ Parti'den İmamoğlu'nu zora sokacak seçim çalışması! "Buradan itiniz"
Anadolu Ajansı 31 Mart'ta nasıl bir mesai yapacak?