Avrupa Birliği'nde milyar dolarlık aşı dolandırıcılığı

Koronavirüsün aşısı bulundu ancak pek çok ülke aşıya ulaşmakta problem yaşıyor. Özellikle Avrupa Birliği ülkeleri aşı tedariğinde sıkıntı yaşarken, bu durum farklı bir dolandırıcılık yönetimini de ortaya çıkardı. AB yetkilileri, dolandırıcıların üye ülkelere 3 milyar euro karşılığı 400 milyon doz aşı temin etme teklifiyle yaklaştığını söyledi.

Avrupa Birliği'nde milyar dolarlık aşı dolandırıcılığı
Avrupa Birliği'nde milyar dolarlık aşı dolandırıcılığı
GİRİŞ 25.02.2021 17:44 GÜNCELLEME 25.02.2021 17:44
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Toplu aşılamaya en erken başlayan ve en hızlı ilerleyen İsrail ve Britanya'ya kıyasla 450 milyon yurttaşını aşılamakta yavaş kalmakla ve tedarik sıkıntısı çekmekle eleştirilen Avrupa Birliği'nin (AB) başı aşı dolandırıcılığıyla da dertte. Reuters'e konuşan AB'den iki yetkili, dolandırıcıların üye ülkelere 3 milyar euro karşılığı 400 milyon doz aşı temin etme teklifiyle yaklaştığını söyledi.

3 MİLYAR DOLARA 400 MİLYON DOZ AŞI TEKLİFİ

AB'nin tedariki, Avrupa İlaç Kurumu'nun onay verdiği aşıları üreten BioNTech-Pfizer, Moderna, Oxford-AstraZeneca'dan sağlanıyor. 

Bir AB yetkilisi ise hükümetlere çok büyük miktarlarda hayalet aşı teklif edilerek dolandırıcılık yapılmaya çalışıldığını belirtti.

Yetkili, "Bu şişelerde gerçekte ne olduğu hakkında kimsenin hiçbir fikri yok... En iyi ihtimalle hiçbir şeye yaramıyorlar, en kötü ihtimalle çok ciddi bir sorun sözkonusu" dedi. 

Hayalet aşıların çoğunun İngilizlerin Oxford-AstraZeneca aşısının adıyla teklif edildiğini aktaran yetkili, bu durumu, dolandırıcıların pandeminin başında maske ve diğer koruyucu malzemelerin eksikliğini suiistimal etmesiyle kıyasladı.

İkinci yetkili de Avrupa Komisyonu'nun hayalet aşılar konusunda endişeli olduğunu aktararak "Bunların gerçek aşı dozu mu yoksa şişe dolusu tuzlu su mu olduğu belli değil" dedi. 

YORUMLAR 4
  • Baltazar 3 yıl önce Şikayet Et
    AB dikkat etsin kendine, bana kalırsa bu adette aşıyı dolandırıcılar bahsi geçen "BioNTech-Pfizer, Moderna, Oxford-AstraZeneca" firmalardan temin etme imkanı varsa emin olsunlar bunlar simsarlar değil o firmaların kendisidir. Yoksa ab ülkelerinin alamadığı 400 milyon aşıyı sıradan bir satıcıya kim vericek. Tabi ki o firmalar nasılsa ab mecbur bunlara neden liste fiyatından verelim, ürün tedariğini bilerek geciktirip el altından 2, 3 katına yapıştıralım kerizlere diyorlardır.
    Cevapla
  • KAPTAN 3 yıl önce Şikayet Et
    Millete suyu aşı diye enjekte et.Kimse bişey anlamaz.Herkesin labaratuarı yok nasıl olsa.
    Cevapla
  • Can 3 yıl önce Şikayet Et
    Tabi tabi. Suyu tesbit edemiyoruz canım..
    Cevapla
  • Sadık Ceylan 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah herkese nasibine düşen aklı vermiş. Siz ben istemem deyip kaçmışsınız-anlaşılan.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Savunma Sanayii'nde bir ilk! ABD, Türkiye'den almaya başladı
Manipülasyonun havada uçuştuğu günlerde hatırlamak ve unutmamak kadar değerli ne olabilir