Türkiye ile ABD anlaştı! Libya'da ele geçirilen Rus Pantsir'i Ankara'ya getirdi

Libya'da Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) güçleri tarafından ele geçirilen Rus yapımı Pantsir füze savunma sistemi, ABD'nin C-17 kargo uçağıyla Türkiye'ye getirildi. Her iki ülke başta anlaşamasa da ABD ile Türkiye daha sonra sistemin Ankara'ya getirilerek ortak olarak incelenmesini kararlaştırdı. Pantsir'in Ankara'ya gelene kadar başından birçok olay geçti ve defalarca el değiştirdi.

GİRİŞ 26.02.2021 23:52 GÜNCELLEME 27.02.2021 10:31
Bu Habere 103 Yorum Yapılmış

Libya'da darbeci Hafter güçlerine karşı Türk SİHA'larının ve askerinin desteğini arkasına alan Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) güçleri, kısa sürede Vatiyye Hava Üssünü ele geçirdi.

TÜRK SİHA'LARI RUS SİLAH SİSTEMİNİN KARİZMASINI ÇİZDİ

Hava bombardımanında Türk SİHA'larına karşı direnç gösteremeyen Rus Pantsir füze sistemleri, uluslararası kamuoyunda karizmasına fena çizdirmişti.

Vatiyye hava üssünün bulunduğu nokta ve üssün havadan görüntüsü

ELE GEÇİRİKEN PANTSIR, RUS TEKNOLOJİSİNİ ANLAMAK İÇİN BÜYÜK FIRSAT

UMH güçleri, hava üssüne operasyon gerçekleştirdiklerinde, çok sayıda askeri mühimmat ve askeri aracın dışında, bir Pantsir sistemini ele geçirdi.

Pantsir bataryasının ele geçirilmesi, Rusya'nın askeri teknolojisi hakkında önemli istihbarata erişimin de kapısını aralamış oldu.

İşte tam da bu noktadan sonra ABD ile Türkiye arasında tartışma çıktı.

Rus hava savunma sistemi Pantsir

SİSTEM SÜREKLİ EL DEĞİŞTİRMİŞ

The Africa Report'un konuya hakim bir yetkiliye dayandırdığı haberine göre sistem ilk önce; Mohamed Bahroun adında bir komutanın eline geçti ve bu şahıs sistemi Zawiya'ya götürdü. Daha sonra tekrar sistem UMH'nin eline geçti. Ardından Pantsir, Türk askerinin bulunduğu Mitiga Havalimanı'na götürüldü.

ANKARA'DA İKİ ÜLKENİN MÜHENDİSLERİ TARAFINDAN İNCELENDİ

Türkiye ile ABD, uzun müzakerelerin ardından Pantsir'in Ankara'ya getirilmesine karar verdi. Füze bataryası, Türk ve Amerikan mühendisler tarafından başkentte incelendi.

DAHA ÖNCE ABD TARAFINDAN KAÇIRILDIĞI İDDİA EDİLMİŞTİ

Daha önce ortaya atılan bir başka iddiada ise, Pantsir'in ABD tarafından gizli bir görevle Almanya'daki ABD hava üssüne kaçırıldığını belirtilmişti.

ABD-Türkiye arasında Rusya'dan alınan S-400 konusunda çok ciddi kriz yaşanırken bu olayın gerçekleşmesi de dikkat çekti.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 103
  • Ordulu 3 yıl önce Şikayet Et
    Kafir Amerika ile işbirliği bırakın artık ! Halen uyanamadınız mı ??? Amerika İsrail ile bağlarımızı koparın artık ! Bize ne dost ne de müttefik olur bunlardan ! Kendi yolumuzu çizmenin zamanı gelmedi mi ? Bir Erbakan daha gelir mi ?
    Cevapla
  • Sezar 3 yıl önce Şikayet Et
    Pansir i BAE Rusya'daki aldı. Elinde bir sürü var. ABD istese bütün pansir sistemini anında Amerikaya gönderir. Bu işin işinde başka işler var sanırım.
    Cevapla
  • Mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Bazen yıkılmamak için denge politikası ve çapraz kuvvetler eşitliği gerekir bir dönem Osmanlı yaptıığı gibi yukarıya çıkmak için Abd -Çin çakışması , Çin_Rusya Çakışması aradan çıkan Türkiye olur gelişim döneminde olan Ülkeler böyledir. Hadi Abd yi vuralım diyemezsin
    Cevapla
  • Polat 3 yıl önce Şikayet Et
    Ya bizim devlet akıllanmaz ABD her fırsatta pkk ile iş birliği yanibasimiza üst bölgeleri kursun bizi vurmak icin yunani desteklesin,patriyotu satmasın f 35 programından çıkarıp parasını ödediğimiz uçakları kendi ordusunda kullansın biz de bize güvenen rusun silahını onla beraber inceleyelimki yarin rusun bize verdigi S 400 lerin aciginida bulup bize saldirsin bu nasıl bir kafa biz nasıl bir devletiz bu ABD itlerinin sözünden çıkamıyoruz.
    Cevapla
  • İrdeto Nefer 3 yıl önce Şikayet Et
    Nato üyesisin kral vermiyorsan natodan çikacaksin.Kurallari var ama bu kurallar sadece bizim için geçerli
    Cevapla
  • Ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Polat agbimsin. Katıliyorum getirdin getirdin mahrem denen gizlilik denen bir sey kalmadı yahu bu ne
    Cevapla
  • vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Her bildigimizi pkk nin babasi abd ile niye paylasiyoruz anlasilmaz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail ordusu, Gazze'nin orta kesiminden çekildi
Nissan Qashqai baştan aşağı yenilendi!