Zelenskiy: 7 sene önce kalbimizi söktüler!

Rusya tarafından işgal edilen Kırım'ın, Ukrayna'nın kalbi olduğunu ifade eden Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, "Ukrayna'nın kalbi geri dönmeli. Kırım yarımadası geri dönmeli." açıklamasında bulundu.

GİRİŞ 27.02.2021 07:22 GÜNCELLEME 27.02.2021 08:45
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Kırım'ın ülkesinin kalbi olduğunu belirtti.

AA'da yer alan habere göre Zelenskiy, "26 Şubat Olayları"nın 7. yılında Facebook'tan paylaştığı video mesajda, 7 sene önce bugün Kırımlıların Ukrayna'nın toprak bütünlüğünü desteklemek için en büyük gösteriyi düzenlediğini aktardı.

Bu nedenle 26 Şubat'ın Ukrayna'nın Kırım'ın İşgaline Direniş Günü olarak ilan edildiğini hatırlatan Zelenskiy, 2014'te yaşananları asla unutmayacaklarını vurguladı.

Kırım'ın Ukrayna'nın kalbi olduğunu belirten Zelenskiy, "7 sene önce kalbimizi söktüler. Kimin bunu yaptığını ve kimin müsaade ettiğini asla unutmayacağız." ifadelerini kullandı.

Zelenskiy, ülkesinin tekrar mutlu bir şekilde gülebilmesi için gerekenin basit olduğunu dile getirerek, "Ukrayna'nın kalbi geri dönmeli. Kırım yarımadası geri dönmeli." değerlendirmelerinde bulundu.

Ukrayna'nın uluslararası partnerleriyle birlikte Bağımsızlık Günü'nün arifesinde ilk Kırım Platformunu gerçekleştireceğini ifade eden Zelenskiy, platformun yarımadayı özgürleştirmek ve Kırımlıların haklarını korumak için bir girişim olduğunu bildirdi.

Bugün Kırım'ın özgürleştirilmesi ve yeniden entegrasyonu için bir kararname imzaladığına dikkati çeken Zelenskiy, kararnameyle platformun yanı sıra Kırım Tatar dilini, kültürünü desteklemek ve Kırımlıların haklarını korumak için adımlar atılacağını kaydetti.

YORUMLAR 7
  • Ali 2 yıl önce Şikayet Et
    yahu RUSLAR tek bir kursun bile atmadan Kirim`a kondular sen ne anlatiyorsun sayiin baskan uzaydanmi geldin , senin halkin svasci fln degil
    Cevapla
  • antalya ve burdurlu 3 yıl önce Şikayet Et
    valla helal olsun . bir talk show da sinemacıydı.. ama iyi bir siyaset yapıyor.. güçlü olmadan asla kendini savunamassın SAVAŞ kazanmak için . SAVAŞA hazır olacaksın
    Cevapla
  • Korkut 3 yıl önce Şikayet Et
    Ukrayna yıllarca kirim türklerini yok saydı. Elden gidince kirim kalbimizdi safsatası okuyor.
    Cevapla
  • ali 3 yıl önce Şikayet Et
    ne sizin ne onların orası bizim
    Cevapla
  • ahmet aslan 3 yıl önce Şikayet Et
    Rusya Kırımı almadı siz kendi ellerinizlen verdiniz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Biden ve eski ABD başkanlarının katılacağı bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!