Son dakika: ABD'li meclis üyelerinden Türkiye'yi hedef alan yeni mektup!

ABD'de geçtiğimiz haftalarda 54 senatörün imzasıyla Joe Biden'a gönderilen bir mektubun benzeri, Temsilciler meclisinin 170 üyesi tarafından kaleme alınarak Dışişleri Bakanı Antony Blinken'e gönderildi. Son dakika haberine göre Türkiye'nin hamlelerine müdahale edilmesi talebinde bulunulan mektupta hükümet ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a baskı uygulanması mesajı verildi.

Son dakika: ABD'li meclis üyelerinden Türkiye'yi hedef alan yeni mektup!
Son dakika: ABD'li meclis üyelerinden Türkiye'yi hedef alan yeni mektup!
GİRİŞ 02.03.2021 11:14 GÜNCELLEME 02.03.2021 11:49
Bu Habere 69 Yorum Yapılmış

Son dakika haberine göre ABD'de yeni yönetim, Türkiye'ye yönelik dostane tutumdan uzak adımlarla yaklaşmaya devam ediyor! Geçtiğimiz haftalarda 54 senatörün imzasıyla Başkan Joe Biden'a gönderilen mektubun bir benzeri de Dışişleri Bakanı Antony Blinken'e gönderildi.

ABD Temsilciler Meclisinde Demokratlar ve Cumhuriyetçilerden 170 vekil, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'a bir mektup göndererek Joe Biden yönetiminin Türkiye'ye baskı uygulaması çağrısında bulundu.

SİYASİ BASKI ÇAĞRISI

Kamuoyuna yeni yansıyan 26 Şubat tarihli mektupta NATO müttefiki Türkiye'nin uzun yıllardır ABD'nin önemli bir partneri olduğuna, ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yönetiminin ilişkilerin gerildiğine işaret edildi.

Mektupta, "Stratejik müttefik olarak kalmak ABD ve Türkiye'nin karşılıklı çıkarına olsa da, bu ilişkilerin onarılabilmesi için Cumhurbaşkanı Erdoğan ve partisinin davranışını değiştirmesi gerektiğine inanıyoruz" ifadesi kullanıldı.

İKİNCİ MEKTUP SKANDALI

Mektupta imzası bulunanlar arasında Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesinin Demokrat partili Başkanı Gregory Meeks ve Meclis'in kıdemli üyelerinden Cumhuriyetçi Mike McCaul de yer alırken temsilciler meclisinden 170 üye de skandal mektubu üslenenler arasında yer aldı.

ABD'de 54 senatör Biden'a mektup yazıp Türkiye'yi kötüledi

ABD 54 senatör 9 Şubat tarihinde Başkan Joe Biden’a mektup yazarak Türkiye'yi şikayet edip baskı uygulanması çağrısında bulunmuşlardı.

YORUMLAR 69
  • Kartal 14 3 yıl önce Şikayet Et
    Topunuzun canı cehenneme
    Cevapla
  • 01adana 3 yıl önce Şikayet Et
    mektubunan olmaz mekanımızı adresimizi biliyonuz bekleriz
    Cevapla
  • osman ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Baskıya boyun eğmiyoruz bize yapılanlar mantıklı ve anlaşılır değil Recep Tayyip Erdoğan bizim için önemli ve kıymetli ona saygı duymak zorundasınız
    Cevapla
  • Leyla 3 yıl önce Şikayet Et
    Abd , sen önce ülkendeki siyasilere yapılan zulumlerden dolayı yargila kendini, ne yapacaksın Türkiye ve Recep Tayyip Erdoğan ,a mektup yazmayı,
    Cevapla
  • hacı emmi 3 yıl önce Şikayet Et
    joe biden talimatı millet ittifakına verildi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Rekorları altüst etti! Mükafatı kaptı: Okan Buruk'a yüzde 150 zam
Erdoğan-Özel görüşmesine CHP'den ilk itiraz Kılıçdaroğlu'ndan geldi