Uğur Şahin: 'Virüsün mutasyona uğraması endişelendiriyor'

Dünya çapında ilk onaylanan koronavirüs aşısını geliştiren Biontech şirketinin kurucusu bilim insanı Uğur Şahin, CNN International'a konuştu. Aşı çalışmalarında gelinen son noktayı ve salgınla mücadeleyi değerlendirdi; “İlk endişemiz, İngiltere'de ortaya çıkan ve daha hızla yayılan yeni tür gibi virüsün mutasyona uğraması. Bu gerçek bir endişe” dedi.

Uğur Şahin: 'Virüsün mutasyona uğraması endişelendiriyor'
Uğur Şahin: 'Virüsün mutasyona uğraması endişelendiriyor'
GİRİŞ 02.03.2021 22:35 GÜNCELLEME 02.03.2021 22:36
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Dünya çapında koronavirüse karşı onaylanan her yeni aşı virüsün mutasyona uğramış türleriyle mücadele için umutları artırıyor. Peki çalışmalarda son durum ne? CNN International sorunun yanıtı için, dünya çapında ilk onaylanan koronavirüs aşısını geliştiren Almanya merkezli ilaç firması Biontech'in kurucusu bilim insanı Uğur Şahin ile konuştu.

"DOLABIMIZDA AŞI KALMAMALI"

Salgında endişe verici konunun mutasyonlu virüs olduğunu kaydeden Uğur Şahin, "İlk endişemiz, İngiltere'de ortaya çıkan ve daha hızla yayılan yeni tür gibi virüsün mutasyona uğraması. Bu gerçek bir endişe" diye konuştu.

Aşı çalışmalarındaki stratejilerinden bahseden Prof. Şahin, şunları söyledi: "Öncelikle aşılama kampanyalarının en hızlı şekilde ilerlemesi çok önemli ve bunun için ilk strateji, ikinci doz için aşı saklamamak olmalı. Dolabımızda aşı kalmamalı, bütün aşıların kullanıldığından emin olmalıyız."

AŞILAMADA 5-11 YAŞ GRUBUNA GEÇİLDİ

Aşılama çalışmalarında yeni yaş grubuna geçildiğini dile getiren Prof. Dr. Uğur Şahin, "12-15 yaş arasındaki çocukları aşıladık. Şimdi 5-11 yaş aralığındaki çocuklar üzerinde denemelere başlayacağız ve yine bu yıl 5 yaş altı çocuklarda denemeler yapacağız. Bu çok önemli. Okulların açılmasını da destekleyecek." ifadesinde bulundu.

 

YORUMLAR 24
  • vatan sevdalısı 3 yıl önce Şikayet Et
    küresel mafyanın maymunu
    Cevapla
  • Savascı 3 yıl önce Şikayet Et
    Ne olursa olsun tedbırı elden bırakmayalım ınsanlar oluyor savas olsaydı daha ıyı olurdu kendını ve sevdıklerını bır anlamda korursun ama bu gorunmeyen bır sey.
    Cevapla
  • Yorumcu 3 yıl önce Şikayet Et
    Bunun da bir dediği bir dediğini tutmuyor
    Cevapla
  • Abdullah 3 yıl önce Şikayet Et
    Her gün biri başka bir yalanla piyasaya çıkıyor
    Cevapla
  • Volkan 3 yıl önce Şikayet Et
    Paranoyak koronadan çok daha tehlikeli bir hastalok
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: Yunanistan'da arka arkaya iki deprem
Turgut Altınok, Mansur Yavaş'ın Londra'da PKK destekçisiyle görüşmesine tepki gösterdi