Navalny'in müttefikinden CNN'e açıklama: Öldürülmekten korkuyorum

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in bir numaralı düşmanı ve muhaliflerin lideri Aleksey Navalny'in ülkesine döndükten sonra hapse atılması, dünyada büyük tepki çekti. Navalny'in yakın müttefiklerinden Sergey Aleksashenko, Amerikan CNN International televizyonuna verdiği demeçte, öldürülmekten korktuğunu ama artık saklanmayacağını dile getirdi.

Navalny'in müttefikinden CNN'e açıklama: Öldürülmekten korkuyorum
Navalny'in müttefikinden CNN'e açıklama: Öldürülmekten korkuyorum
GİRİŞ 06.03.2021 11:48 GÜNCELLEME 08.03.2021 05:48
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Rusya'da zehirlendikten sonra Almanya'da tedavi gören ve daha sonra ülkesine dönen muhalif lider Aleksey Navalny, havalimanında tutuklanmıştı. Navalny'nin serbest bırakılmasını isteyen destekçileri sokakları karıştırırken, Rus isim 3,5 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

"ÖLDÜRÜLMEKTEN KORKUYORUM AMA ARTIK SAKLANMAYACAĞIM"

Navalny'in müttefiklerinden Sergey Aleksashenko, ABD'li CNN'e verdiği demeçte Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'den korktuğunu belirterek şunları söyledi:

"Eğer korkmadığımı söylersem, yalan söylemiş olurum. Rusya'yı 2014'te terk ettim, çünkü devlet düşmanı ilan edilmiştim. Elbette ki korkuyorum. Ancak öte yandan, tüm hayatım boyunca saklanamam. Kendimi saklayıp sessiz kalarak hayatımı geçiremem. Böyle bir şey yapmak istemiyorum. Hayatımı, bundan önceki hayatımı Sovyetler Birliği'nin dönüşme sürecine adadım. Navalny için de durum aslında tam olarak böyle. Eğer Rusya'nın dışında kalırsa, Rusya dışında hayatını geçirirse artık bir "hiç" olur. Tabii ki de korkuyoruz ancak yapmamız gereken şeyi yapmalıyız."

BATI'DAN TEPKİLER GELMİŞTİ

Son olarak ağustos ayında zehirlenmesinin ardından Batı ülkelerinin Moskova'ya tepkisi artmıştı. Almanya'daki tedavisinin ardından ülkesine dönen Navalny'nin yine tutuklanması, binlerce kişinin meydanlara çıkmasına neden olmuştu.

ABD ve AB'den Rusya'ya 'Navalny' yaptırımı kararı

NAVALNY NASIL ZEHİRLENDİ?

Rusya'nın Omsk kentinden 20 Ağustos'ta Moskova'ya dönerken uçakta fenalaşan ve zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırılan muhalif lider Alexsey Navalny, 22 Ağustos'ta tedavisi için Almanya'nın başkenti Berlin'e getirilmişti. Berlin'deki Charite Hastanesi 24 Ağustos'ta Navalny'nin zehirlendiğine dair bulgulara rastlandığını açıklamıştı. Açıklamanın ardından Rusya İçişleri Bakanlığının Sibirya Federal Bölgesi’ne bağlı Ulaştırma Servisi 27 Ağustos'ta olayla ilgili ön soruşturma başlatmış, ilk incelemede zehirlenmeye dair bir kanıt bulunmadığı ifade edilmişti. 2 Eylül'de ise Navalny'nin kan örneklerinde Novichok ile zehirlendiğine dair "kesin kanıtlar" bulunduğu belirtilmişti. Navalny'nin ailesi ise Rus muhalifin zehirlenmesinden Rusya'nın sorumlu olduğunu savunmuş ancak Kremlin Sarayı iddiaları yalanlamıştı.

KAYNAK: HABER7, MİLLİYET
YORUMLAR 25
  • Demir 3 yıl önce Şikayet Et
    Kerimov
    Cevapla
  • Skott 3 yıl önce Şikayet Et
    Napmalı Putin otub gözlemelimi ülkeni batı yanlısı kahbeler karıştırsın inşallah batı yanlıları ülkeni karıştıranları idam ederler kahbe batı
    Cevapla
  • Can Taşkın 3 yıl önce Şikayet Et
    Adaları topla tutalım. Pakistandan nükler füze alıp atınaydı selenizi vuralım. Incirligi kurecigi kapatalım
    Cevapla
  • Akif 3 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar da Rus'daki batı hayranları. Batı bu yüzden onları besliyor. Özetle bizdeki CHP liler gibi.
    Cevapla
  • Bal kabağı 3 yıl önce Şikayet Et
    Özetle Putin kabinesi iktidarı güçlü ve ayakta istediğini yapar demek istiyor . Öldürülmek ten korktuğunu CNN habere konuştuysa neden ABD ye iltica etmemiş. Karışık bir mantık .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum: İstanbul artık yeni dönem için gün saymaktadır
İstanbul için deprem uyarısı! En riskli 5 ilçe...