Yunan basını: Türkiye TCG Anadolu'yu SİHA'larla donatacak

ABD'nin S-400 alımı sebebiyle vermediği F-35'lerin donanma versiyonu TCG Anadolu'ya konuşlandırılacaktı. Geminin akıbeti merak konusu olurken, Türkiye TCG Anadolu'yu SİHA'larla donatacağını açıkladı. Bu durum Yunan basınında yer geniş edindi: "SİHA'larla donatılmış Türk amiral gemisinin Doğu Akdeniz'deki kabiliyetleri göz ardı edilemez. Geniş deniz alanlarını izleyebilir veya amfibi operasyonları destekleyebilir."

GİRİŞ 07.03.2021 23:51 GÜNCELLEME 10.03.2021 08:14
Bu Habere 135 Yorum Yapılmış

ABD, Türkiye'nin Rusya'dan S-400 alımını bahane göstererek, F-35'in ortak yüklenicilerinden Ankara'yı programdan çıkardı. Türkiye 20'si donanma versiyonu olmak üzere toplam 120 adet uçak siparişi vermişti. Ankara bu süreç devam ederken, sadece F-35'lerin "B" yani donanma sürümünün iniş kalkış yapabileceği TCG Anadolu'yu üretti. Amaç F-35B'leri buraya konuşlandırmaktı. Ancak süreç bu şekilde ilerlemedi ve uçaklar Türk Hava Kuvvetleri yerine ABD Hava Kuvvetlerine teslim edildi. Durum böyle olunca da TCG Anadolu'nun ne olacağı en büyük merak konularından biri oldu. Bu merak kısa bir süre önce son buldu. Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Türkiye'nin TCG Anadolu'yu üreteceği yerli ve milli SİHA'larla donatacağını açıkladı.

Demir'in TCG Anadolu'nun bir SİHA gemisine dönüştürüleceğine ilişkin sözleri Yunan basınında yankı buldu.

DEMİR'DEN SİHA AÇIKLAMASI

"TÜRKİYE, TCG ANADOLU'YU SİHA'LARLA DONATACAK"

Demir'in açıklamalarına geniş yer veren Yunan basını, Türkiye'nin savaş gemisi TCG Anadolu'yu SİHA'larla donatacağını yazdı. 30 ila 50 arasındaki SİHA'nın TCG Anadolu'ya konuşlandıracağı haberde yer aldı.

"SİHA'LARLA BİRLİKTE TCG ANADOLU'NUN KABİLİYETİ GÖZ ARDI EDİLEMEZ"

Bayraktar TB2 insansız hava araçlarının uzun süre havada kaldığına ve silah taşıyabildiğine vurgu yapan Yunan basını, "SİHA'larla donatılmış Türk amiral gemisinin Doğu Akdeniz'deki kabiliyetleri göz ardı edilemez. Geniş deniz alanlarını izleyebilir veya amfibi operasyonları destekleyebilir" ifadeleri kullanıldı.

"SİHA VE İHA'LARDA YOL HARİTAMIZ MEVCUT"

İHA ve SİHA'larda yol haritalarının mevcut olduğunu ifade eden Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, "Mini İHA'yı daha gelişmiş hale getirdik. Mikro diyebileceğimiz İHA'lara ve daha büyük İHA'lara ihtiyacımız var. Bunları geliştirmek için çalışıyoruz" dedi.

"TCG ANADOLU, SİHA GEMİSİNE ÇEVRİLECEK"

TCG Anadolu'yu SİHA gemisine çevirecek sabit kanatlı İHA'ların geleceğini belirten Demir, "Gemilere iniş yapabilecek İHA konusunda çalışma var. TCG Anadolu gemisini bir İHA gemisine çevirmek istiyoruz. Bunun için TB2'yi geliştiriyoruz. Böylece denizlerde bir SİHA vurucu gücümüz olacak" dedi.

KAYNAK: STAR.COM
YORUMLAR 135
  • tunctunc 2 yıl önce Şikayet Et
    Korkmaniz yetmez.Agziniz acik kalmali..Daha yeni ba$ladik bakin Dünyanin ba$ina daha ne silahlar bela edecegiz.Tabiki ilk hedefte sizsiniz korkun bayilin ayilin haklisiniz ama tabikide tek gözünüzüde bizden asla ayirmayin..Birde ayilana gazoz bayilana terkoz suyu servislerimizde var.
    Cevapla
  • Kerem 3 yıl önce Şikayet Et
    S-400 ler Trakya ya ve Güney Dogu sınırîna kurulmalı
    Cevapla
  • hunkartensi 3 yıl önce Şikayet Et
    o bölgede olmamalı senin gözardı ettiğin şey Dede Ağaç a ABD üstleri kuruluyor bir uçak vurulsa bunu ABD ye nasıl anlatır Türkiye ki unutma S 400 ler Rus yapımı o yüzden en güzeli Ege ve Ak Deniz sin kesiştiği bölge olacaktır yani Girit in karşısı böylelikle iki taraftan gelebilecek tehlikeleri kontrol altına almış olur ülkemiz
    Cevapla
  • Fatih 3 yıl önce Şikayet Et
    Gemiye inen değil denize inen siha yapalim ( diha ) olsun o zman gemiye gerek kalmaz ve tüm denizleri o zaman kullanırız istediğin yere iner ordan hareket ettirebilirsin,örnek olarak Deniz uçakları var sudan kalkıp suya iniyor onun gibi yapılıp hem su hem karaya içecek şekilde tasarlanirsa artık uçak gemisine gerek kalmaz tüm deniz bize gemi olur inşaallah burdan Selçuk kardeşim yada ona ulaşacak ulaştıracak birileri olurda bu fikirleri söyler biz çalışalım rabbim her zman bir yol açar...amaç İslamin her yeri sarması adaletle insanların yaşaması güzel hayat sürmesi bunun için Türkiye'nin ( diha ) yapması gerekir işte bunu yaparsak dünya düşünsün
    Cevapla
  • Necati özcan 3 yıl önce Şikayet Et
    Hafif havalı yastık olabilir katlanabilir ayaklar olabilr
    Cevapla
  • Nevzat 3 yıl önce Şikayet Et
    Uzaktan bakım, sarj ve silah yükleme yöntemlerini de geliştirirsen neden olmasın.
    Cevapla
  • Mustafa 3 yıl önce Şikayet Et
    Denize inip ne yapacak? Balık mı avlayacak?
    Cevapla
  • Zorro 3 yıl önce Şikayet Et
    Deniz stabil bir iniş alanı değildir, dalga faktörü sihaların kullanımını kısıtlar, kayıpları artırır. Bahsettiğiniz uçaklar da zaten ancak belli mevsim ve hava şartlarında kullanılıyor. Kulağa hoş gelse de maalesef uygulanabilir bir fikir olmaz. Hava bozuk bugün siha kaldıramayız gibi bir durumu yaşamak istemeyiz.
    Cevapla
  • Asalet 3 yıl önce Şikayet Et
    Varsa fikrin inaniyorsan Selçuk Bayraktara ulaşmak zor değil..e mail adresine yazarsın daha bir çok yolu var yeterki iste..
    Cevapla
  • SELİM KARAKURT 3 yıl önce Şikayet Et
    reis seni seviyorum
    Cevapla
  • Gökhan Çetin 3 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye önce asgari ücretliden vergi yükünü kaldırsın ondan sonra dünyaya kafa atarız. Lpg yi söktürün ki benzine geçin.
    Cevapla
  • Aaaaa!!! 3 yıl önce Şikayet Et
    Gökhaaaaan!!!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin'le görüştü! 'Hazırız' mesajı!
Avrupa kulüpler sıralaması güncellendi! İlk 20'de 2 Türk takımı