ABD saldırı helikopterleri Türkiye'nin Yunanistan sınırında uçtu

Yunanistan ile anlaştıktan sonra Dedeağaç'ta deniz ve kara üssü kuran ABD, yüzlerce saldırı helikopterini Türkiye sınırındaki kente konuşlandırdı. Sınırda köylülerin çektiği yeni görüntülerde ise, Dimokritos Havaalanından kalkan ve bölge köylerini geçen askeri helikopterler, NATO tatbikatına katılmak üzere Romanya'ya gitti. Öte yandan Atina yönetimi, Türkiye'ye karşı "tank katili" MILAN füzelerini almaya karar verdi.

GİRİŞ 06.03.2021 16:59 GÜNCELLEME 08.03.2021 06:15
Bu Habere 168 Yorum Yapılmış

ABD ve Yunanistan, Lozan Anlaşmasını delerek Türkiye sınırındaki Dedeağaç'a askeri yığınak yapmaya devam ediyor. ABD'ye bu kentte daha önce deniz üssü tahsis eden Atina yönetimi, şimdi de askeri tatbikatları bahane ederek helikopterler, tanklar ve çok sayıda askeri araçlar konuşlandırdı.

ABD ve Yunanistan'dan 'Dedeağaç' anlaşması! 145 helikopter ve tank Türkiye sınırında

ATİNA ABD'YE DEDEAĞAÇ'TA ÜS VERDİ

Geçtiğimiz haftalarda iki ülke arasındaki ortak bir tatbikatının ardından, ABD'ye ait 30 adet "Black Hawk" tipi saldırı helikopterlerinin, Dedeağaç'taki Dimokritos Havalimanı'nı merkez üs olarak kullanacağı açıklanmıştı.

Yunanistan ile bir olan ABD, Türkiye sınırına 30 saldırı helikopteri indirdi

ABD'NİN ASKERİ ARAÇLARI AVRUPA VE YUNANİSTAN'A KONUŞLANMAK ÜZERE GELDİ

Yine geçtiğimiz günlerde, ABD ordusuna ait 145 helikopter ile içinde tankların da olduğu 1800 askeri ara. "DEFENDER Europe 2021" adlı tatbikata katılmak üzere Dedeağaç'a gelmişti.

"ENDURANCE" ile Dedeağaç Limanına gelen bu askeri araçların bazıları Orta ve Doğu Avrupa'ya konuşlanacak, bazıları ise Yunanistan'ın Dedeağaç'ta ABD'ye verdiği Dimokritos üssünde kalacak.

Yunanistan ile ABD anlaşmıştı! Helikopterler Dedeağaç'a indi

HELİKOPTERLER SINIRDA UÇTU

Dedeağaç yerel medyasının bölgeden paylaştığı yeni görüntülerde ise, Amerikan savaş helikopterlerinin sınırda uçtuğu görüldü. Dimokritos Havaalanından kalkarak bölge köylerini geçen helikopterler, NATO tatbikatına katılmak üzere Romanya'ya gitti.

ATİNA TÜRKİYE'YE KARŞI MILAN FÜZELERİNİ ALIYOR

Ülkedeki ekonomik zorluklara rağmen Türkiye'ye karşı ciddi bir silahlanma süreci başlatan, ABD'ye üsler tahsis eden ve Fransa'dan savaş jetleri alan Yunanistan, son olarak "tank katili" MILAN füzelerini almaya karar verdi. TSK'nın da envanterinde bulunan Fransız yapımı MILAN füzeleri, 2000 metreye kadar tesir edebiliyor.

Yunanistan Türkiye'ye karşı 'katili' almaya karar verdi

LOZAN'I DELDİLER: HEDEF TÜRK BOĞAZLARINI BYPASS ETMEK

ABD, Dedeağaç'ta açtığı deniz üssü ile Bulgaristan ve Romanya'daki üsleri arasında bağlantıyı sağlayıp Türk Boğazlarını bypass etmeye çalışacak. Üssün açıldığı dönemde Yunan Kathimerini gazetesinde yer alan bir haberde, ABD'nin İstanbul ve Çanakkale Boğazlarına alternatif bir rota oluşturmak amacıyla Yunanistan'ın kuzey liman kentlerine altyapı yatırımı yaptığı yazılmıştı.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 168
  • Mert 3 yıl önce Şikayet Et
    İşte bizde ağzımızı açar öyle bakarız nasıl uçtuklarına
    Cevapla
  • TÜRK 3 yıl önce Şikayet Et
    Tank katili milanı alabilirler zaten bizde de var ama sihaların attığı roketleri nasıl durduracaklar onlar çözüm bulana kadar biz dahada yenisini üreteceğiz ALLAHIN izniyle korkunun ecele faydası yok ÇANAKKALE savaşında 7 devlete yokluk içinde karşı duran bu ülke şimdiki imkanlarla alayının canına okur cesaret edemezler Resin yerinde olsam tam zamanı S400 bataryasının birini yunan sınırına konuşlandırır aktif hale getiririm madem öyle gel böyle misali
    Cevapla
  • Vatansever 3 yıl önce Şikayet Et
    Abd helikopterlerinin sınırımızda uçması bir gözdağı ve düşmanca bir tutum.
    Cevapla
  • Ethem erpolat 3 yıl önce Şikayet Et
    Siz halen lozan lozan
    Cevapla
  • Ahmet Taşkın. 3 yıl önce Şikayet Et
    Osmanlıyı Avusturya ve Rus savaşlarının masrafları göçürttü. Yunanistan iyiden iyiye batıp göçmeye niyetli galiba.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu kendisini hedef alan Oda TV'ye dava açıyor
Guterres: Kanlı misilleme döngüsüne son verin