Dışişleri Bakanlığı'ndan Dibeybe'ye tebrik

Dışişleri Bakanlığı, Temsilciler Meclisinden güvenoyu alan Libya Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Abdulhamid Dibeybe ve yeni hükümeti tebrik etti.

Dışişleri Bakanlığı'ndan Dibeybe'ye tebrik
Dışişleri Bakanlığı'ndan Dibeybe'ye tebrik
GİRİŞ 10.03.2021 16:39 GÜNCELLEME 10.03.2021 16:39

Dışişleri Bakanlığı, Libya Ulusal Birlik Hükümetinin Temsilciler Meclisinden güvenoyu alması hakkında yazılı açıklama yaptı.

BAKANLIKTAN TEBRİK

Başbakan Abdülhamid Dibeybe'nin Libya Temsilciler Meclisine sunduğu Ulusal Birlik Hükümetinin 10 Mart 2021 tarihinde güvenoyu almasının memnuniyetle karşılandığı belirtilerek, "Başbakan Dibeybe ve yeni hükümeti tebrik ediyor ve başarılar diliyoruz. Ulusal Birlik Hükümetinin, dost ve kardeş Libya halkının refahı için kamu hizmetlerinin sunulması başta olmak üzere seçim sürecinin yürütülmesi, kurumların birleştirilmesi ve kapsamlı ulusal uzlaşının sağlanmasını teminen hızlı ve somut adımlar atmasını temenni ediyoruz. Bu süreçte, yeni hükümetin yetkilerinin Libya'nın tüm bölgelerine teşmil edilmesi özellikle önem arz edecektir. Seçimlere kadarki bu önemli dönemde, Libya'daki tüm kesimleri ve uluslararası toplumu demokratik, istikrarlı ve müreffeh bir Libya'nın inşasında Ulusal Birlik Hükümetine destek vermeye davet ediyoruz. Türkiye, Libya halkının yanında güçlü şekilde durmaya, refah ve huzur beklentilerinin karşılanması konusunda da her türlü desteği vermeye devam edecektir" denildi.
 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kuantum çağı başlıyor: İnternetin devri kapanacak... Brainet ile iletişim kuracağız!
İstanbul için deprem uyarısı! En riskli 5 ilçe...