ABD Dışişleri Bakanı: Kıbrıs müzakerelerine doğrudan angaje olacağız!

Kıbrıs müzakerelerine ilişkin süreci yakından takip ettiklerini belirten ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, "Kıbrıs'ı iki toplumlu ve iki bölgeli federasyon olarak birleştirecek kapsamlı bir anlaşmayı güçlü şekilde destekliyoruz." dedi. Blinken, Kıbrıs müzakerelerine doğrudan angaje olacaklarını belirtti.

ABD Dışişleri Bakanı: Kıbrıs müzakerelerine doğrudan angaje olacağız!
ABD Dışişleri Bakanı: Kıbrıs müzakerelerine doğrudan angaje olacağız!
GİRİŞ 11.03.2021 06:09 GÜNCELLEME 11.03.2021 06:35
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesinde Joe Biden yönetiminin dış politika önceliklerini anlattı ve Kıbrıs müzakerelerine ilişkin süreçle ilgili bir değerlendirme yaptı.

Blinken, nisanda Cenevre'de yapılacak Kıbrıs konulu gayriresmi toplantıya yönelik ABD yönetiminin nasıl bir pozisyonda olduğu sorusuna, Başkan Biden'ın çok uzun zamandır Kıbrıs meselesini yakından takip ettiğine atıf yaparak cevap verdi.

Kıbrıs konusundaki son durumu yakından takip ettiklerini kaydeden Blinken, "Kıbrıs'ı iki bölgeli ve iki toplumlu olarak birleştirecek kapsamlı bir anlaşmayı güçlü şekilde destekliyoruz. Birleşmiş Milletler'in kritik rolünün desteklenmesi de dahil bu yaklaşımı güçlendiren çabaları destekleyeceğiz." yorumunu yaptı.

"ABD KIBRIS MÜZAKERELERİNE DOĞRUDAN ANGAJE OLACAK"

ABD'nin diplomasisiyle Kıbrıs müzakereleri konusuna doğrudan angaje olacağını belirten Blinken, "Bu çabalarda doğrudan Amerikan angajmanını göreceksiniz." dedi.

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres'in, 27-29 Nisan'da İsviçre'nin Cenevre kentinde Kıbrıs meselesiyle ilgili düzenlemeyi planladığı gayriresmi toplantıda, tarafların ortak müzakere zemininde buluşup buluşamayacağı ele alınacak.

DOĞU AKDENİZ'DE SORUNLARIN DİPLOMATİK YOLLARLA ÇÖZÜMÜNÜ DESTEKLİYORUZ

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Doğu Akdeniz'deki son gelişmeleri ve Türkiye'nin bölgedeki sorunların çözümü için Avrupa Birliği (AB) ile son dönemdeki girişimlerini yakından takip ettiklerini belirterek, bu çabaları desteklediklerini söyledi.

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesinde katıldığı oturumda, Doğu Akdeniz'deki son duruma ilişkin soruları yanıtladı.

Türkiye'nin son bir yıl içinde Doğu Akdeniz'deki bazı eylemlerinden "kaygı duyduklarını" ve Ankara'nın bazı durumlarda "Yunanistan'a karşı provokatif eylemlerde bulunduğunu" iddia eden Blinken, bölgedeki sorunların çözümünün ancak diplomatik yollarla olabileceğine dikkati çekti.

TÜRKİYE'YE İĞNELEME

Son haftalarda Doğu Akdeniz konusunda olumlu gelişmeler yaşandığını kaydeden Blinken, "Türkiye'nin, daha yapıcı bir şekilde adım atılması noktasında AB ve diğer ülkelerle temasa geçmesiyle bölgede tansiyonun düştüğü görülüyor. Bunu destekliyoruz ve bu tür adımların bu istikamette atılabilmesine yardım etmeye devam edeceğiz." dedi.

Blinken, "ABD, Doğu Akdeniz'de istikrarın sağlanması ve tüm tarafların egemenlik ve toprak bütünlüğünün korunması konusunda dikkatlidir. Bölgede ortaya çıkan anlaşmazlıklar askeri ve provokatif yollarla değil, barışçıl bir şekilde diplomatik yollarla çözülebilir." değerlendirmesini yaptı.

YORUMLAR 21
  • Emre19 3 yıl önce Şikayet Et
    Ne kadar diretirseniz diretin, Kıbrıs yeni bir Türk devleti olarak güçlü bir şekilde varlığını sürdürüyor.Turkiyenin dediğini eninde sonunda kabul edeceksiniz başka yolları da yok..
    Cevapla
  • Hayati 3 yıl önce Şikayet Et
    Bölgede ortaya çıkan anlaşmazlıklar askeri ve provokatif yollarla değil, barışçıl bir şekilde diplomatik yollarla çözülebilir." !! Tabi, sen de Irak'ta Suriye'de bu yöntemle çözmüştün zaten. Ne kadar masumca oyun oynayan bir şeytansınız
    Cevapla
  • Sakaryalı Mustafa 3 yıl önce Şikayet Et
    Ne federasyonu? Kıbrıs'ta iki devlet var.
    Cevapla
  • misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    iki tokat çakacaksın buna sonra kendine gelecek
    Cevapla
  • Hacivat 3 yıl önce Şikayet Et
    Kibrisa 1 milyon asker konuslandirilmali rusyaya da kuzey kibrista üs verilmeli
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak
Türk savunma sanayiinin ihracat başarısı Çin'in gündeminde