Uğur Şahin'den korkutan açıklama: Bu en kötüsü değil! Hazırlanın

Türk bilim insanı Prof. Dr. Uğur Şahin, koronavirüs salgınının dünyayı bekleyen en kötü salgın olmadığını söyleyerek, gelecekte daha yıkıcı pandemilere karşı tüm dünyayı üç ay içinde aşılayacak kapasitede aşı üretmek için hazır olmak gerektiğini vurguladı.

Uğur Şahin'den korkutan açıklama: Bu en kötüsü değil! Hazırlanın
Uğur Şahin'den korkutan açıklama: Bu en kötüsü değil! Hazırlanın
GİRİŞ 13.03.2021 13:06 GÜNCELLEME 13.03.2021 17:15
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Pfizer ile yaptığı ortaklık ile koronavirüs aşısı geliştiren BioNTech'in kurucularından Prof. Dr. Uğur Şahin, ABD merkezli Bloomberg'e açıklamalarda bulundu.

Koronavirüsün karşılaşılabilecek en kötü salgın olmadığını belirten Şahin, gelecekteki pandemilerin çok daha yıkıcı olabileceğini, hazır olmanın bu noktadaki en kritik konu olduğunu vurguladı.

Dünyanın hala aşı dozlarına ulaşmayı beklediğini söyleyen Şahin, "Kovid-19 akla gelebilecek en kötü salgın değil. Aslında, gelecekteki salgınlar daha yıkıcı olabilir. İlaç üreticileri ve hükümetlerin amacı, aşı geliştirildikten sonra tüm dünyayı üç ay içinde aşılayabilecek bir üretim kapasitesine ulaşmak olmalıdır" dedi.

"Dünya üzerindeki nüfusa yetecek kadar doz üretecek kapasiteye sahip değildik" diyen Türk profesör, "Bunun değişmesi gerekiyor. Yalnızca hızlıca aşı geliştirmek için değil, yeterli aşı üretmek için de hazır olmamız gerekiyor" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: BLOOMBERG
YORUMLAR 12
  • Frt 3 yıl önce Şikayet Et
    Tabi diğer salgınlarıda söylesen ve hazırlıklı olsak. Herhalde kendine bir vitrin oluşturmak istiyor
    Cevapla
  • Deli 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu oyunun içinde bir Türk oyuncu olması!!! bence süper. Devam böyle uğur bey
    Cevapla
  • mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Yani diyorki daha çok virüs üreticez aşısınıda yapıp satıcaz böylelikle daha çok paramız olucak. Düşünsenize dünyada virüs yok pandemi yok kanserin ve diğer bir çok hastalığın tedavisi bulunmuş. Sizce nasıl ilaç ve aşı firmaları para kazanıcak. Dükkanı kapatıp giderler. Bunu bu yüzden istemiyolar. Daha çok kazanır bunun gibiler
    Cevapla
  • İlhan 3 yıl önce Şikayet Et
    Kendisi neden aşı yaptırmıyacam diyor insanlarla alay ediyor
    Cevapla
  • misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    buda felaket tellalı mı ne peki sen salgınlara karşı ne yapıyorsun
    Cevapla
  • mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    adam aşi yapiyor sadeçe o ve onun gibi doktorlarin çabasi yetmiyor. insanlari uyariyor ama millet vurdum duymaz.peki sen ne yapiyorsun var mi bi çapan.sadece boş söz demi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cezayı vatandaş kesecek! Erdoğan da talimatı verdi, Meclis'e geliyor
Süleymancıların hedefindeki Denizolgun kendisini bakanlıkta tehdit eden kişiyi ifşa etti!