Kosova'nın ihanetine Filistin Halk Kurtuluş Cephesi'nden tepki

Gazze'deki Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC), Kosova'nın Kudüs'te büyükelçilik açmasını "işgalcilerin tarafını tutmak" olarak değerlendirdi.

Kosova'nın ihanetine Filistin Halk Kurtuluş Cephesi'nden tepki
Kosova'nın ihanetine Filistin Halk Kurtuluş Cephesi'nden tepki
GİRİŞ 15.03.2021 21:40 GÜNCELLEME 15.03.2021 21:40
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

FHKC'den yapılan yazılı açıklamada, "Kosova'nın attığı bu adım, uluslararası hukukun açık bir ihlali ve işgalcilerin tarafını tutmaktır." ifadeleri kullanıldı.

Alınan kararın, İsrail'e boyun eğmek ve teslim olmak olduğu belirtilen açıklamada, atılan adımın Filistin davasına destek veren Kosova halkının çoğunluğunun görüşünü yansıtmadığı aktarıldı.

Açıklamada, Kudüs'ün Arap ve Filistin kimliğini korumaya devam edeceği ve özgürlüğüne kavuşacağı vurgulandı.

Kosova Dışişleri ve Diaspora Bakanlığı yaptığı yazılı açıklamada, dün Kosova'nın Kudüs Büyükelçiliğinin açıldığını ve faaliyete başladığını duyurmuştu.

- KOSOVA-İSRAİL İLİŞKİLERİ

Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın ev sahipliğinde Eylül 2020'de Beyaz Saray'da bir araya gelen Sırbistan ve Kosovalı liderler, ekonomi alanında normalleşme konusunda anlaşma imzalamıştı.

Anlaşma ile Kosova'nın İsrail ile diplomatik ilişkilerini başlatması ve büyükelçiliğini Kudüs'e taşıması, İsrail'in ise Kosova'yı bağımsız bir devlet olarak tanıması, Sırbistan'ın da İsrail'deki büyükelçiliğini Kudüs'e taşıması kararlaştırılmıştı.

Kosova ile İsrail arasında diplomatik ilişkilerin resmen başlatılmasına yönelik anlaşma 1 Şubat'ta imzalanırken, aynı gün İsrailli yetkililer, Kosova'nın Kudüs'te büyükelçilik açmak için yaptığı başvuruyu onayladığını açıklamıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • Hafıza 3 yıl önce Şikayet Et
    Etme bulma dünyası aziz Filistin, HAKİKAT TÜM HATIRLARIN ÜSTÜNDEDİR ! Sende canım TÜRKİYEMİN terör bataklığını kurutmak için Suriyeye düzenlediği BARIŞ PINARLARI SAVUNMA HAREKATINI KINAMIŞ VE BİZE işgalci demiştin a-rab birliğinle...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
TBMM’de bir araya geldiler! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özel ile görüşme tarihini duyurdu
Ancelotti inadını kırıyor! Real Madrid'de Arda Güler gelişmesi