Son dakika: AB'den Türkiye'ye yaptırım uygulamama kararı!

Reuters’ın son dakika gelişmesi olarak aktardığı haberine göre, Avrupa Birliği, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'ndaki (TPAO) üst düzey yöneticileri kara listeye alma planlarını askıya aldı.

Son dakika: AB'den Türkiye'ye yaptırım uygulamama kararı!
Son dakika: AB'den Türkiye'ye yaptırım uygulamama kararı!
GİRİŞ 18.03.2021 16:48 GÜNCELLEME 18.03.2021 17:34
Bu Habere 38 Yorum Yapılmış
  • Avrupa Birliği ile Türkiye ilişkilerinde sıcak gelişmeler yaşanıyor.
  • Reuters’ın haberine göre Avrupa Birliği’nden dört diplomat, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'ndaki (TPAO) üst düzey yöneticileri kara listeye alma planlarını askıya aldığını açıkladı.

Reuters'a konuşan AB diplomatı, "Türk bireylerin kara listeye alınmasıyla ilgili çalışmalar durdu ve artık ekonomik yaptırımlardan söz etmiyoruz" dedi.

DİPLOMATİK YOL ÖNCELİK

Reuters'a konuşan ikinci bir AB diplomatı, çalışmanın "hiçbir zaman gerçekten başarılı olmadığını" söylerken diğer diplomat da "diplomatik yola öncelik verildiğini" söyledi.

Aralık ayında Avrupa Birliği ülkelerinin liderleri, bireyleri belirtmemekle birlikte, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki doğal gaz için "izinsiz sondaj faaliyetleri" nedeniyle varlıkların dondurulmasını ve seyahat yasağı getirilmesini önermişti.

Reuters'a konuşan diplomatlar, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 9 Ocak'ta Avrupa Komisyonu başkanıyla yaptığı video konferans görüşmesinin ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun AB Dış Politika Yüksek Temsilcisi ile NATO Genel Sekreteri'yle yaptığı yüz yüze görüşmelerin, 'Türk diplomasisinde bir değişime işaret ettiğini' söyledi. 

BIDEN'IN ÇAĞRISI ETKİLİ OLDU

Bunun yanı sıra Ajansa konuşan Avrupalı ve ABD'li yetkililer, bu kararda hem Ankara'nın daha 'yapıcı' bir dil kullanmasının, hem Yunanistan'la istişari görüşmelerin yeniden başlamasının, hem de ABD Başkanı Joe Biden'ın Brüksel'e bu yöndeki çağrısının etkili olduğu belirtildi.

AB YÖNETİMİ CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞECEK

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ile AB Konseyi Başkanı Charles Michel'in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yarın video konferans yöntemiyle görüşme yapacağı bildirildi.

AB Komisyonu Sözcüsü Eric Mamer, günlük basın toplantısında, görüşmenin yarın öğleden sonra yapılacağını duyurdu.

Mamer, görüşmede, gelecek hafta düzenlenecek AB Liderler Zirvesi öncesinde Türkiye-AB ilişkilerindeki durumun değerlendirileceğini söyledi.

AB Liderler Zirvesi, 25-26 Mart'ta yapılacak.

 

KAYNAK: REUTERS
YORUMLAR 38
  • osmanoğlu2023 3 yıl önce Şikayet Et
    bundan sonra borcumuzu ödemek için her helaya girdiğimizde ab 'den izin isteyelim...
    Cevapla
  • kelleci 3 yıl önce Şikayet Et
    Reis işini bilir AB ye almayacaklarını sayın başkanımız ve gerekli birimlerimiz bilmiyor mu o yüzden tatar ramazan bu oyunu bozar Allahın izniyle reisin canı AB yi tokatlamak istiyor mesele bu ayar verecek kudur yunan
    Cevapla
  • Beko 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu kafir boş durmaz sürekli bizi taciz etmeyi sürdürür. Üç ay sonra yine önümüze atarlar yaptırımları.Biz yolumuza bakacağız.Bizler Türk milleti savaşa savaşa büyüyoruz.Oturduğumuz yerden bir halt olmaz bizde.
    Cevapla
  • Can 3 yıl önce Şikayet Et
    Bir hazırlık var, yine bize bir imza attıracaklar oyuna getirecekler galiba..
    Cevapla
  • Hacivat 3 yıl önce Şikayet Et
    Hayli zihniyet islam yahudi türk arap pers rusya düsmani avrupa ile tüm iliskiler kesilmeli mülteciler avrupaya gönderilmeli türkiye deniz hava kara sahasi avrupa gemi ucaklarina kapatilmali askeri dahil
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!