Japonya normalleşiyor: Tokyo'daki OHAL kaldırıldı

Japonya'da COVID-19 tedbirleri kapsamında, 7 Ocak'ta Tokyo ile çevresinde ilan edilen olağanüstü hal kaldırıldı. Ülke genelinde olağanüstü hal uygulanan bölge kalmadı.

Japonya normalleşiyor: Tokyo'daki OHAL kaldırıldı
Japonya normalleşiyor: Tokyo'daki OHAL kaldırıldı
GİRİŞ 22.03.2021 09:17 GÜNCELLEME 22.03.2021 09:17

Japonya'da yeni tip koronavirüs (COVID-19) salgınıyla mücadele kapsamında başkent Tokyo ve çevresinde uygulanan olağanüstü hal kaldırıldı.

COVID-19 vaka sayısının azaldığı Tokyo ile çevresindeki Kanagawa, Çiba ve Saitama eyaletlerinde olağanüstü hal uygulaması 21 Mart Pazar gece yarısı sona erdirildi.

"DÖRDÜNCÜ DALGAYA KARŞI DİKKAT"

Kamu yayıncısı NHK'ye konuşan Tokyo Valisi Koike Yuriko, "Vakaların yeniden yükselişine karşı iş birliğini sürdürmeliyiz. Dördüncü dalgaya karşı dikkatli olunmalı" dedi.

Kyodo ajansına göre yerel idareler, mart sonuna dek restoran ve barların en geç 21.00'de kapanması talebini sürdürecek.

Olağanüstü hal şartlarının sona ermesi sebebiyle talebe riayet etmeyenlere para cezası uygulanamayacak.

Konser ve spor organizasyonları gibi kalabalık programlara halihazırda uygulanan 5 bin seyirci sınırı da 10 bine yükseltildi.

KORONAVİRÜS BİLANÇOSU

Japonya'da COVID-19 vaka sayısı 457 bin 577'ye, can kaybı 8 bin 849'a yükseldi. Ülke genelinde 324 kişi yoğun bakım servislerinde tedavi görüyor.

Vaka sayısı Tokyo'da 117 bin 517'ye, Osaka'da 49 bin 158'e, Kanagawa'da 47 bin 84'e, Saitama'da 31 bin 661'e ve Çiba'da 28 bin 624'e çıktı.

7 OCAK'TA İLAN EDİLEN OHAL

Olağanüstü hal, 7 Ocak'ta önce Tokyo ve çevre eyaletlerde, sonraki hafta da ülke genelinde 11 eyalette ilan edilmiş ve 7 Şubat'a kadar uygulanması planlanmıştı.

Olağanüstü hal süresi, şubat başında Tokyo ve çevresi dahil olmak üzere ülkenin farklı bölgelerinde 7 Mart'a kadar sürecek şekilde uzatılmıştı.

Olağanüstü hal, Aiçi, Gifu, Osaka, Kyoto, Hyogo ve Fukuoka eyaletlerinde ise 28 ŞubatPazar gecesi kaldırılmıştı.

Sadece Tokyo ve çevresinde sürdürülen uygulamanın kaldırılmasıyla, ülke genelinde olağanüstü hal uygulanan bölge kalmadı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Turgut Altınok, Mansur Yavaş'ın Londra'da PKK destekçisiyle görüşmesine tepki gösterdi
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...