Putin gizemli çantasını yanından ayırmıyor

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Sibirya'daki tatili sırasında nükleer evrak çantasının yanında olup olmadığı sorulan Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, gerekli iletişim araçlarının nerede olursa olsun Putin'in yanında olduğunu belirtti.

Putin gizemli çantasını yanından ayırmıyor
Putin gizemli çantasını yanından ayırmıyor
GİRİŞ 22.03.2021 16:24 GÜNCELLEME 22.03.2021 16:24
  • Rusya Devlet Başkanı Putin'in, nereye giderse yanında götürdüğü gizemli çantasının, Sibirya'daki haftasonu tatilinde de yanında olduğu açıklandı.
  • Açıklamanın sahibi ise Kremlin Sözcüsü Peskov

Basın toplantısında konuşan Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov'a, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Sibirya'daki tatili sırasında nükleer evrak çantasının yanında olup olmadığı soruldu.

Peskov, stratejik olanlar da dahil olmak üzere gerekli iletişim araçlarının nerede olursa olsun Putin'in yanında olduğunu belirtti.

YANINDAN AYIRMIYOR

Peskov, "Stratejik iletişim de dahil olmak üzere gerekli tüm iletişim araçları, ister Rusya ister dünyanın herhangi bir ülkesi olsun nerede olursa olsun her zaman başkanın yanındadır" ifadelerini kullandı.

HAFTA SONUNU SAVUNMA BAKANI İLE SİBİRYA’DA GEÇİRDİ

Dün Kremlin’den yapılan açıklamada, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in hafta sonunu Sibirya’da geçirdiği bildirilmiş ve Başkan Putin’e Savunma Bakanı Sergei Shoigu’nun eşlik ettiği ifade edilmişti.

Putin, hafta sonu tatilinde Savunma Bakanı ile Sibirya’da

Peskov basına yaptığı açıklamada, hafta sonunu Sibirya bölgesinde geçiren Başkan Putin ve Bakan Shoigu'nun arazi aracı kullandığını ve Sibirya taygasında yürüdüğünü belirtmişti.Ayrıca Bakan Shoigu'nun, Başkan Putin'e ahşap el sanatları ile uğraştığı atölyesini gezdirdiği ifade edilmişti.

ABD BAŞKANI DA YANINDAN AYIRMIYORDU

Gizemli çantalar, nükleer ülkelerin devlet başkanlarının yanından ayırmadığı en önemli parçalarından biri.

ABD'de 'nükleer futbol topu' karmaşası! Trump'ın kodları Biden'a teslim ediş şekli belli oldu

Özellikle geçtiğimiz dönemlerde ABD Eski Başkanı Donald Trump'ın da yanında taşıdığı görülen "Futbol Topu" isimli çantada, ABD'nin nükleer füzelerine ait fırlatma kodları ve sistemlerinin olduğu ortaya çıkmıştı.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kassam Tugayları, İsrailli esir Goldberg-Polin'in açıklamasını yayınladı
Türkiye'nin kanser haritasını TÜİK açıkladı