ABD Dışişleri Bakanından Türkiye ve S-400 açıklaması

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, S-400 başta olmak üzere Türkiye ile anlaşmazlık konularının ancak diyalog yoluyla çözülebileceğine inandıklarını kaydetti.

ABD Dışişleri Bakanından Türkiye ve S-400 açıklaması
ABD Dışişleri Bakanından Türkiye ve S-400 açıklaması
GİRİŞ 26.03.2021 10:45 GÜNCELLEME 26.03.2021 10:46
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Brüksel temaslarının son gününde Euronews'e bir röportaj verdi ve ziyaretini değerlendirdi.

ABD ile Avrupa Birliği (AB) ve NATO kapsamında müttefikler arasındaki iş birliğinin artması bakımından Brüksel'deki görüşmelerinin çok verimli geçtiğini söyleyen Blinken, gerek ortaklık konularının gerekse bazı farklılıkların açık şekilde konuşulduğunu belirtti.

Brüksel'de Çavuşoğlu-Blinken Zirvesi! ABD ve Türkiye'den karşılıklı S-400 restleşmesi

Blinken, Doğu Akdeniz'de Türkiye ile Yunanistan arasındaki son duruma ilişkin yaptığı değerlendirmede, son dönemde bölgede tansiyonun yavaş yavaş düştüğünü ve iki ülkenin de provokasyonlardan uzak durduğunu kaydetti.

NATO'nun bu konuda önemli bir rol oynadığına işaret eden Blinken, "Uluslararası hukuka göre bu farklılıklara barışçıl çözümler bulunduğunu görmeye ihtiyacımız var" ifadesini kullandı.

Blinken ayrıca bölgedeki doğal kaynaklarının paylaşımı konusunun da ilgili ülkeleri bir araya getirecek bir başlık olması gerektiğini vurgulayarak, "Bu kaynakların ortak kullanımı ve ortak yatırımlar ülkeleri bir araya getirmeli. Tam da bunun olmasını umuyoruz" dedi.

Türkiye'nin S-400'leri almasından duydukları kaygıyı yeniden dile getiren Blinken, bu ve benzeri anlaşmazlık konularının ancak diyalog yoluyla çözülebileceğine inandıklarını söyledi

KAYNAK: AA
YORUMLAR 8
  • ümraniyeli 3 yıl önce Şikayet Et
    bu alcaklar boşuna dedeağaca sincara yatırım yapmıyor nihai hedefleri Türkiyeyi kıskaca almak malesef sakın S400 lerden vazgeçilmesin hisar u lar seri üretime acil geçsin savas yaklaştı hazırlıklı olmak zamanı 15 temmuzda yapamadıklarını maşalarıyla şimdi kendileri çikacak karşimiza dikkatli olmakta fayda var
    Cevapla
  • gökbörü 3 yıl önce Şikayet Et
    siz bu s 400 ile böyle giderse kafayı sıyıracaksınız,ya adam bu iş bitti diyor sen hala s 400 de s 400 oynamaya başlarsanız kimse şaşırmaz yani yürüüüüüü......
    Cevapla
  • Fedakar 3 yıl önce Şikayet Et
    Hey gidi reis kimleri dize getirdin ALLAH seni korusun reisim
    Cevapla
  • Kırkdokuzelli 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu işi uzatmanın anlamı yok uzattıkça sorunlar artar karar verin s400 ler nereye kurulacaksa belirleyip bir an evvel kurun yok kurmayacaksanız boşuna uzatmayan vatnadaş olarak her gün tehdit haberleri okumaktan ve abd tehditlerinden bıktık.
    Cevapla
  • Kadir 3 yıl önce Şikayet Et
    Ya bi git işine ya.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan Bahçeli'nin DEM Parti çıkışına destek: Bedelini ödemeye hazır olmalılar
Türkiye 23 Nisan'ı kutluyor: Numan Kurtulmuş Birinci Meclis'te konuştu