DSÖ'den aşılamada öncelik çağrısı

Dünya Sağlık Örgütü, koronavirüs aşılarında denizcilere ve uçak mürettebatına öncelik verilmesi için ülkelere çağrı yaptı.

DSÖ'den aşılamada öncelik çağrısı
DSÖ'den aşılamada öncelik çağrısı
GİRİŞ 26.03.2021 21:14 GÜNCELLEME 26.03.2021 21:14

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), ülkeler, diğer "temel işçilerle" birlikte ulusal COVID-19 aşı programlarında denizcilere ve uçak mürettebatına öncelik vermeye davet edildi.

Açıklamada, denizcilerin ve uçak mürettebatının ülkeler arasında güvenli bir şekilde hareket etmelerini kolaylaştırmak için mümkün olan en kısa sürede aşı yoluyla korunması gerektiği vurgulandı.
 

"Deniz ve hava taşımacılığı iyileşmenin anahtarı olan iki temel faaliyettir"

Denizcilere ve uçak mürettebatına seyahat ettikleri ülkelere giriş için bir koşul olarak COVID-19 aşısı kanıtı sunma ihtiyacının doğabileceğine işaret edildi.

COVID-19 salgınının insan yaşamı ve küresel ekonomi için yıkıcı sonuçları tetiklediği vurgulanan açıklamada, "Deniz ve hava taşımacılığı, küresel ticaret ve hareketliliğin temelini oluşturan ve sürdürülebilir bir sosyo-ekonomik iyileşmenin anahtarı olan iki temel faaliyettir" denildi.


Açıklamada, küresel ticaret hacminin yüzde 80'inin deniz taşımacılığıyla gerçekleştiği, dünya ekonomisin de küresel ticaret gemileri filosunu işleten dünyadaki 2 milyon denizciye bağlı olduğunun altı çizildi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kuantum çağı başlıyor: İnternetin devri kapanacak... Brainet ile iletişim kuracağız!
Muhittin Böcek'in tek kozu CHP seçmenini bile irite ediyor