ABD'den Myanmar'daki cuntaya tepki: Dehşete düştük

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Myanmar'da ülke yönetimine darbe yapan ve kendilerini protesto eden sivillere ateş açan cuntacılara tepki gösterdi.

ABD'den Myanmar'daki cuntaya tepki: Dehşete düştük
ABD'den Myanmar'daki cuntaya tepki: Dehşete düştük
GİRİŞ 28.03.2021 03:18 GÜNCELLEME 28.03.2021 03:19
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Myanmar'da ülke yönetimine darbe yapan ve kendilerini protesto eden sivillere ateş açan cuntacılara tepki gösterdi. Blinken, darbecileri 'terör saltanatı' olarak nitelendirdi ve "Yaşananlar bizi dehşete düşürdü" dedi.

Myanmar'da askeri cuntaya karşı başlayan protestolarda güvenlik güçleri sivil halka ateş açtı. Söz konusu müdahalede ölenlerin sayısı 114'e ulaştı.

Konuya ilişkin ABD Dışişleri Bakanı Blinken açıklama yaptı. Darbecileri "terör saltanatı" olarak nitelendiren ABD'li Bakan, "Yaşananlar bizi dehşete düşürdü." şeklinde konuştu.

MYANMAR'DA NELER OLUYOR?

Myanmar ordusu, 8 Kasım 2020 seçimlerinde hile yapıldığı iddialarının ortaya atılması ve ülkede siyasi gerilimin yükselmesinin ardından 1 Şubat'ta yönetime el koymuştu.

Ordu, ülkenin fiili lideri ve Dışişleri Bakanı Aung San Suu Çii başta olmak üzere pek çok yetkiliyi ve iktidar partisi yöneticisini gözaltına almış ve bir yıllığına olağanüstü hal ilan etmişti.

Myanmarlılar 6 Şubat'ta demokrasiye dönüş talebiyle gösterilere başlamıştı. Güvenlik güçlerinin silahlı müdahalelerinde 380'in üzerinde gösterici hayatını kaybetti.

Ülkede geniş katılımlı gösteriler sürerken gözaltındaki üst düzey hükümet yetkililerinin askeri mahkemede yargılanmalarına devam ediliyor.

YORUMLAR 31
  • 5858 3 yıl önce Şikayet Et
    onlar Çin ve Rusya'nın darbecileri elbette kınarınız dehşeti düşersiniz kendi darbecilerinize minnet duyarsınız karakteriniz bu
    Cevapla
  • Bidost 3 yıl önce Şikayet Et
    Milletin başına darbeleri beka eden Amerika, İnşallah aynı bela sana da musallat olur.
    Cevapla
  • Salih Görgün 3 yıl önce Şikayet Et
    Ağzınıza sağlık öldürülenlerden yana tavır aldınız. Burda (fetöcüler) darbeciler f16 larla soklalarda inzanları vururken AKLINIZ nerede idi.
    Cevapla
  • vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Adi iki yùzlu abd. utanmazlar
    Cevapla
  • RTEEBU 3 yıl önce Şikayet Et
    Orada müslümanlar katledilirken sesi çıkmayanlara bak sen...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan İsrail-İran açıklaması: İki taraf da farklı şeyler söylüyor
3 penaltı kurtaran kaleci: Babam bana muska verdi!