HABER7

Meksika'nın El Salvador kentinde polis, Victoria Esperanza Salazar Arriaza adlı sığınmacı kadını gözaltına alırken boynunu kırdı.

Görüntülerin ve olayın ortaya çıkması ülke gündemini sarsarken, Arriaza'nın kesin ölüm nedeninin, boyun ve omurgasında zedelenmeye bağlı olduğu açıklandı.

4 polis memuru hakkında cinayet soruşturması başlatıldığı öğrenilirken, Meksika Devlet Başkanı Andreas Manuel Lopez Obrador, "Ariazza acımasızca muamele gördü ve öldürüldü. Bu durum bizi üzüntüye ve acıya boğdu. Bu durumdan utanç duyduk. Arriaza'nın akrabalarına, Salvadorlu ve Meksikalı kadınlara, dünya kadınlarına, herkese, erkeklere ve kadınlara, sorumluların cezalandırılacağını söylemek istiyorum" ifadelerini kullandı.

Arriaza'nın polis şiddetiyle öldürülmesinin ardından yüzlerce kadın sokaklarda toplanarak yaşanan olaya tepki gösterdi.

Talihsiz kadının öldürülme biçimi, George Floyd'u akıllara getirdi.

Yorumlar 73 Yorum Var
  • Öttürürürr 31.03.2021 07:59
    Harika harika vahşi yaşam geri gelmeli savcı mavcı traş bunlar ölen ölecek kalan kalacak.
  • Ay yıldız 31.03.2021 06:47
    Yazıklar olsun, vicdanlar ölmüş merhamet kurumuş, bu insanlığın en iğrenç yüzü, o insanlar şeytanın kılık değiştirmiş hali
  • Tamo 31.03.2021 00:43
    Anlamadığım olay hepsi silahlı nasıl ayaklanma olmuyo bu abd de.bu kaçıncı.polis görevini suistimal ediyosa,halkta gerekeni yapmalı.okadar.helede yaptığı yanına kalıyosa nedir lan.bu insanın çoluğu çocuğu ailesi yokmu.bunu reva görenler yaşamayı hak ediyomu.üç kuruş maaş için insanlıktan çıkmış vampirler.zalime merhamet mazluma zulümdür.
  • İzniniz olursa 31.03.2021 00:31
    Müslümansan insansın NOKTA. Bu tür vicdansızlıklar yapıyorsan, o zaman da müslüman değilsin. Onlarla aramıza islamın getirdiği farklardan biri de vicdan ve merhamettir.
  • Mehmet 30.03.2021 23:37
    Amerika veya Meksika olsun. Bunların dillerine doladıkları demokrasi, dışarıya karşı alaylı pazarladıkları cümleden ibaret. Asıl bizim hala bunlara inanıyor olmamız utandırıcı.
Daha fazla yorum görüntüle