Avrupa ülkesinde panik: Rusya bize saldırırsa çaresiz kalırız

Eski Belçika başbakanı, Rusya'nın Avrupa'ya saldırması durumunda AB'nin çaresiz kalacağını söyledi.

Avrupa ülkesinde panik: Rusya bize saldırırsa çaresiz kalırız
Avrupa ülkesinde panik: Rusya bize saldırırsa çaresiz kalırız
GİRİŞ 01.04.2021 23:11 GÜNCELLEME 02.04.2021 02:22
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Eski Belçika başbakanı Guy Verhofstadt, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Avrupa'ya saldırmaya karar vermesi durumunda Avrupa Birliği'nin (AB) Rusya'nın önünde çaresiz kalacağını kabul etti.

AB geçen hafta yaptığı toplantıda, kendi ordusunu kurmak için 4,3 milyar sterlinlik (5,05 milyar avro) bir savunma projesi hazırlığı iddia edildi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Almanya Başbakanı Angela Merkel uzun zamandır AB ordusu kurmak için öncülük ettiği dile getiriliyor ancak hala bir AB ordusu henüz mevcut değil.

AB ordusunun olması konusunun en ateşli savunucularından biri olan Belçika'nın eski Başbakanı ve AB'nin Brexit koordinasyon grubunun başkanı Verhofstadt, AB'nin küresel bir savunma gücü olarak düşmanlarına meydan okumak için bir orduya ihtiyaç olduğunu iddia etti.

AVRUPA ORDUSU'NA İHTİYAÇ VAR

Belçikalı eski başbakan, yaptığı bir konferansta, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in isterse Rus Ordusu'yla Avrupa'ya girip çaresiz bırakabileceği konusunda uyardı.

Verhofstadt, "Yeni bir Avrupa vizyonunu belirlenerek, sınırlarını koruyabilen, çıkarlarını koruyabilen, gerçekten egemen bir Avrupa kurmamız lazım." dedi.

Verhofstadt ayrıca, "Avrupa'nın savunma rakamlarının ne olduğunu biliyor musunuz? Avrupa ülkeleri Amerikan ordusunun bütçesinin %40 ile %45'ini harcıyor ama ABD Ordusu'nun operasyonlarının sadece %10 ile %15'ini yerine getirebiliyoruz" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: STAR.COM.TR
YORUMLAR 2
  • KafaKıran 3 yıl önce Şikayet Et
    Sonunuz bu.Türkiyeye crphe aldınız sonunda yalnız kalacaksınız.
    Cevapla
  • abdullah 3 yıl önce Şikayet Et
    rus pek makbul değil amma avrupalılar da tam bir menfaatci ve ikiyüzlüler. onun için Allah kafir, münafık ve hainlerin belalarını birbirlerinden versin. mazlumlara yaptığınız zulümleri fazlası ile başınıza getirsin. hiç de acınmayı hak etmiyorsunuz.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son dakika: İstanbul dahil 45 il için sarı kodlu uyarı! Şiddetli olacak
Bakan Bayraktar'dan müjde! 'Birkaç ay içinde kazacağız'