İtalyan profesörden Çin'i kızdıracak Türk İHA'sı önerisi

Türkiye'nin Afrika'daki etkisini kaleme alan İtalyan profesör, bu ülkelerin Çin'in Wing Loong İHA'sı karşısında Bayraktar TB2'yi tercih edebileceğini yazdı.

GİRİŞ 05.04.2021 11:51 GÜNCELLEME 06.04.2021 08:42
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

İtalyan profesör Federico Donelli, Türkiye'nin Afrika'da artan etkisini konu alan "Afrika'da Türkiye" başlıklı bir analiz yazısı kaleme aldı. Kıtadaki artan Türk varlığının nedenlerinin arkasında, insani müdahale ve güvenlik konularının olduğunu belirten Donelli, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Afrika'nın taleplerini destekleyebilecek küresel düzeyde bir isim olduğunu ifade etti.

"TÜRKİYE AFRİKA'DA GÜÇLÜ BİR ETKİYE SAHİP"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Dünya 5'ten büyüktür" sözüne işaret eden Donelli, "Türkiye, daha fazla kapsayıcılığa dayanan küresel reform projesiyle Afrika'da güçlü bir etkiye sahip" ifadesini kullandı.

"TÜRK YATIRIMCILAR KITADA DEVLET DESTEĞİNE SAHİP"

Afrika ve Akdeniz'de Türkiye ve İtalya'nın hem siyasi hem de ticari yönünün örtüştüğünü dile getiren Donelli, kıtadaki Türk yatırımcıların lojistik ve mali konularda devlet desteğine sahip olduğunu ve bunun hayranlıkla bakılması gerekli bir konu olduğunu belirtti.

"ÇİN WİNG LOONG KARŞISINDA BAYRAKTAR TB2'LERİ TERCİH EDEBİLİRLER"

AB, ABD ve NATO'nun Türkiyesiz olamayacağına vurgu yapan Donelli, ABD'nin Afganistan'dan Levant üzerinden Sahel'e kadar uzanan makro bölgede Türkiye'nin Rusya ve Çin karşısında dengeleyici bir güce sahip olduğunun farkında olduğunu yazdı. Türk SİHA'larının uluslararası arenadaki başarısından da söz eden İtalyan profesör, Afrika hükümetlerinin Çin Wing Loong karşısında Bayraktar TB2'leri tercih edebileceğini ifade etti.

KAYNAK: STAR.COM
YORUMLAR 12
  • ERCAN 3 yıl önce Şikayet Et
    fitneci batı yine şeytanlık peşinde
    Cevapla
  • kul ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Batılılarda tarihi iyi biliyor Çin i tarihte Durduran yegane güç Türkler şimdi bizi mi kullanmak istiyorlar
    Cevapla
  • A. Bozkurt 3 yıl önce Şikayet Et
    Doğru olan Türk Malları, Silahları, kültürü tercih olmalı. Biz Türkler insanın refahına, diğer milletler kendi çıkarına bakar. Biz önce Allah deriz, Onlar ben ve benim der
    Cevapla
  • Sinan Can 3 yıl önce Şikayet Et
    Biz millet olarak yardım ederiz daha sonra yardım ettiğimiz ülkeler sırtımızdan vurur. Burada da Çin'den alırlar. Yardım ve iyiliğin kötü bir şey olduğunu yılların tecrübesi bana öğretti.
    Cevapla
  • ferdi 3 yıl önce Şikayet Et
    iyiliğe iyilik HER kişinin işi kötülüğe iyilik ER kişinin işi her halükarda kötülük ŞER kişinin işidir
    Cevapla
  • Bayraktar TB-3 3 yıl önce Şikayet Et
    Halklar seni sırtından vurmaz, batı okullarına okumuş o devletlerin kripto liderleri sana düşmanlık edebilir, aradaki farkı iyi yapmak lazım. İslam birliği içi olabildiğince mücadele etmeliyiz.
    Cevapla
  • 16brs59 3 yıl önce Şikayet Et
    Yalnış sın ve yanılıyorsunuz iyilik yapmak yardım etmek kötü bir şey değildir. ALLAH korusun yarın öbürgün başına bir hal gelse ve sana kimse yardım etmezse senin halin nice olur bir de böyle düşün. Hem dinimizin emri yardıma ihtiyacı olana yardım et.
    Cevapla
  • mkaras 3 yıl önce Şikayet Et
    iyilik yap denize at balık bilmezse HÂLIK bilir
    Cevapla
  • El cezau min cins-il 3 yıl önce Şikayet Et
    Hakk'ın rızasını tahsil için değilde halkın rızasını kazanmak için yaparsan aks-i maksudunla tokadını da yersin
    Cevapla
  • Mizah 3 yıl önce Şikayet Et
    Taş düşebilir , ayı çıkabilir ,Afrika bizim İHA'ları alabilir.
    Cevapla
  • Bünyamin 3 yıl önce Şikayet Et
    Güzel espri yapmışsında hiç komik değil. İtalyan uluslararası arenada Türkiye'yi ve Türk malı sihaları överken sen niye rahatsız oldun? Afrikalılar ister alsın ister almasın, bizim sihalarımızla askerimiz Suriyede, Libyada en son Azerbeycan' da destan yazmadımı? Bu üç operasyon bölgesinde rusların çok sayıda pantsiri hava savunma sistemini hemde aktif halde iken imha etmedimi? Ürün bizim, ispatı ortada isteyen alır isteyen almaz. Elin italyanıda bizim reklamımızı yapmışken sendeki bu rahatsızlık gerçekten ilginç. Bence sen bir doktora görün.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'in İran'a saldırı sonrası piyasalarda son durum
Son dakika: İsrail'den İran'a misilleme saldırısı