Suudi Arabistan umre yapmaya şart getirdi

Suudi Arabistan, Ramazan ayıyla birlikte sadece koronavirüse karşı bağışıklık kazananların umre yapabileceğini duyurdu. Riyad "bağışıklığı" 3 kategoriye ayırdı.

GİRİŞ 06.04.2021 10:57 GÜNCELLEME 06.04.2021 15:05
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Her yıl milyonlarca Müslüman'ın ziyaret ettiği Suudi Arabistan'daki kutsal topraklar uzun zamandır koronavirüs sessizliğine gömüldü.

Dünya genelinde aşı uygulamasında ilerleme sürerken Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı, Ramazan ayından itibaren yeni uygulamalarla normalleşme adımları atacak.

3 KATEGORİ TEK ŞART: BAĞIŞIKLIK KAZANMIŞ OLMAK

Buna göre umre için ülkeye alınacaklar için 3 kategori belirlendi. Bu kategorilerin 3'ü de koronavirüse karşı bağışıklık kazanmış olma şartı içeriyor.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, iki doz aşı olmuş, aşı olmasının üzerinden en az 14 gün geçmiş ve hastalığı geçirip iyileşmiş olmak üzere toplam üç kategorideki kişilerin bağışıklık kazanmış kabul edileceği belirtildi.

İFTAR YEMEĞİ DAĞITILACAK

Bu kişilere umre yapma hakkının yanı sıra Mekke'deki Ulu Cami'de namaz kılma ve Medine'deki Mescid-i Nebevi'ye girme hakkı da tanınacak.

Bağışıklık şartının yanında, ziyaret için izin verilecek kişiler için de bazı yeni uygulamalar hayata geçirilecek.

Bu kapsamda, kişilerin iftar yapmak için yanlarında sadece hurma ve su getirmelerine izin verilecek ve ziyaretçilere ferdi yemek dağıtımı yapılarak toplu olarak iftar yapılmasının önüne geçilecek.

Bunların yanında tavaf ve namaz için alanda yeni düzenlemeler hayata geçirilerek bulaşın önüne geçilmeye çalışılacak.

5 MİLYON DOZ AŞI YAPILDI

Suudi Arabistan'da resmi verilere göre Kovid-19'a yakalananların sayısı 393 bin, pandemiden ölenlerin sayısı ise 6 bin 700 olarak bildiriliyor.

34 milyon nüfuslu ülkede şu ana kadar 5 milyon doz aşı yapılmış durumda.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 5
  • Mustafa 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu işi bilmiyorsan konuşma inanmıyorsan karışma bu manevi iştir. Maddi işi değil .
    Cevapla
  • blob 2 yıl önce Şikayet Et
    komşu kapısına gider gibi her yıl bir kaç kez gideceğinize muhtaçlara faydanız olsun, herhalde daha makul olur, evet genelleme yapıyorum, ben gariban bilmem tanımam inanmam diyen adamlar turist gibi gidip geliyor, Allah kalplerine merhamet versin, iman versin, ama böyle iş yapanın kime hayrı var suuddan başka
    Cevapla
  • blob 2 yıl önce Şikayet Et
    sizi de ayıracaklar suudlar bekleyin siz, kolaylık sağlayıp etrafı geniş yapıp belki daha güzel çözümler bulmak yerine diktiniz kuleleri, gavur ne diyor şimdi biliyor musunuz? zenginlerin mekkesi, acaba neden? inşallah yanlış bir şey söylemiyorum ama bazı şartlar altında özellikle umre yapmıyor olmak daha doğru bir karar olsa gerek, son zamanlarda bazıları zaten işi günah çıkartmaya döndürdüler iyice, vur patlasın çal oynasın ertesi yıl yine umreye, ne diyeyim bilemiyorum.
    Cevapla
  • mersedesli 2 yıl önce Şikayet Et
    gitmeyin para kazandırmayın evden teravi kılabiliriz de neden gönülden tavaf etmeyelim diyanetten fetva bekliyoruz herşeye bir fetvası var
    Cevapla
  • Mustafa 2 yıl önce Şikayet Et
    Umreye gidenler Allah'ın evini peygamberimizin kabrini günahların bağışlanmasını niyet ederek gidiyor. Sen ne anlarsın bu işten
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Savunma Sanayii'nde bir ilk! ABD, Türkiye'den almaya başladı
Kötü haberi duyurdular: Fenerbahçe o ligde oynayamaz! İşte sebebi