Güney Kıbrıs ile İsrail arasında gerçekleştirilen Onisilos-Gedeon tatbikatında ABD yapımı F-35'ler, Rus yapımı Tor M1 HSS'leri ile bir arada kullanıldı.

Güney Kıbrıs ile İsrail arasında Onisilos-Gedeon 2021 tatbikatı gerçekleştirildi. Program kapsamında hava savunma tatbikatı gerçekleştirilirken, İsrail'in ABD yapımı F-35 uçakları, Rum tarafının Rus yapımı Tor M1'lerine karşı kullanıldı.

2 GÜNLÜK TATBİKAT

İsrail F-35’lerinin kullanıldığı tatbikatta, Rum yönetiminin hava savunma sistemi hedef olarak kullanıldı.

Rum yönetimi Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, tatbikatın Rum Milli Muhafız Ordusu'nun (RMMO) operasyonel hazırlığını kanıtladığı vurgulandı.

Açıklamada, "Tatbikat, hassas bir bölgede bulunan Kıbrıs'ın, dostlarının ve komşu ülkelerin yardımları ve iş birliğiyle mevcut güvenlik sorunları ve asimetrik tehditlerin üstesinden gelmede önemli bir rol oynadığına dair net mesajlar veriyor." ifadeleri kullanıldı.

TÜRKİYE'YE VERİLMEYEN F-35'LER RUS SİSTEMLERİNE KARŞI KULLANILDI

Ankara-Washington hattında yaşanan S-400 krizi nedeniyle ABD yönetimi Türkiye'ye, parasını verip satın almış olduğu F-35 uçaklarını vermemiş, sebep olarak ise meselenin, ABD'nin iç güvenliği ve çıkarlarına zarar getirebileceği savunulmuştu.

CAATSA yaptırımları çerçevesinde Türkiye'yi yaptırım ile tehdit eden ABD, İsrail Hava Kuvvetlerine ait F-35'lerin Rus HSS'lerine karşı kullanılması noktasında herhangi bir açıklama yapmazken, Rus sistemleri noktasında ABD'nin uyguladığı iki yüzlü politikayı da bir kez daha gözler önüne serdi.

Yorumlar 10 Yorum Var
  • Tc vatandasi 08.04.2021 16:40
    Iste bu bir ornek demekki akparti doru yolda bunu simdi anlamiyacaksinizda daha nezaman anlayacaksiniz abd f35 leri bize vermedi israil rusya ortak tatbikat yapiyor sayilir bunu abd de biliyor halaaa turkiyedeki mualefet ve desdekcileri anlamiyor
  • Kale 08.04.2021 16:19
    Yaa işte böyle türkye alınca alamazsın onlara gelince de meşru haklarımız
  • bir bilen 08.04.2021 15:20
    türkiye s-400 leri aktif edip f-35 lerin görünür olduğunu ispatlayarak dünyaya servis etmelidir.
  • 44((◉‿◉))44 08.04.2021 15:11
    Yahu bu yunan cahilkeri güney Kıbrıs Rum yönetimi tatbikat yapa yapa paraları pulları kalmıyacak batacaklar sonra sorumlusu Türkiye diyecekler.akılsız cahil bir devlet neresidir derseniz ahhada bunlar,yine batacaklar haberleri yok
  • Haksızlık bu 08.04.2021 14:59
    Bunlar adinin ötesi aynı ucunca f 35 yazılımını deşifre etmiyor bizim es 400 hava savunma sistemimi deşifre ediyor kafpe bunlar
Daha fazla yorum görüntüle