İngiltere'de salgın çin gözler sürü bağışıklığına çevrildi

Koronavirüs salgınıyla mücadelede başarılı bir aşılama süreci yöneten İngiltere, aşıların işe yaramasıyla birlikte yüzünü sürü bağışıklığına çevirdi.

İngiltere'de salgın çin gözler sürü bağışıklığına çevrildi
İngiltere'de salgın çin gözler sürü bağışıklığına çevrildi
GİRİŞ 08.04.2021 16:22 GÜNCELLEME 08.04.2021 16:22

AstraZeneca aşısında bir takım problemler yaşansa da İngiltere aşılamada önemli bir eşiği aşmak üzere. Özellikle başarılı bir şekilde yürütülen kampanya ile aşılamada ciddi bir eşiği geçen Londra, yüzünü sürü bağışıklığına çevirdi.

SİHİRLİ RAKAM: %73,4

College London Üniversitesi'nin (UCL) oluşturduğu modellemeye göre İngiltere önümüzdeki pazartesi günü yani 12 Nisan'dan itibaren sürü bağışıklığına girecek. Üniversitenin modellemesi kovid-19'a karşı bağışıklık kazanan nüfusun %73.4'e ulaşması sayesinde oluşturuldu.

UCL tarafından yayınlanan araştırmada, koronavirüse karşı aşı yoluyla veya önceden geçirdiği enfeksiyonlar sayesinde korunan kişi sayısı 12 Nisan'da yüzde 73,4'e çıkacağı bildirilirken bu rakamın ülkeyi sürü bağışıklığına kavuşturmaya yetecek oran olduğu belirtildi.

AŞILAMA ÖNEMLİ BİR ETKİ

Araştırma raporunda 14 Mart’tan bu yana 7,1 milyon kişiye daha aşı uygulandığı belirtilirken, aynı zamanda ülkede 24 gün içerisinde yaklaşık 100 bin yeni Kovid-19 vakası tespit edildiği bildirildi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bayraktar TB3'te 30. uçuş da tamamlandı
1. Lig'de play-off tarihleri açıklandı