Baykar firması tarafından yerli ve milli imkanlarla geliştirilen Muharip İnsansız Uçak Sistemi (MİUS) hakkında konuşan Yunan spiker İoannis Theodoratos, "Türkler hava savunmamızı bunlarla yok edecekler" dedi.

Yunan Bluesky kanalının muhabiri İoannis Theodoratos, yerli insansız hava araçlarının mimarı Selçuk Bayraktar öncülüğünde Baykar firması tarafından geliştirilen Muharip İnsansız Uçak Sistemi (MİUS) hakkında konuştu.

Türkiye'nin son yıllarda savunma sanayinde büyük bir atılım gerçekleştirdiğini ifade eden Theodoratos, MİUS'un 2023 yılında operasyonel hale geleceğini söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

"Türkler yıllardır birçok kategoride ve sınıfta donanımlı insansız hava araçları geliştirdiler. Bu spesifik olan İHA ise pervaneyle çalıştırılmayan bir hava aracı olacak. Bu bir jet İHA uçağı olacak. 2023 yılında operasyonel olacağı tahmin ediliyor."

Türkiye'nin bu platformla Yunan hava savunma sistemlerini imha edeceğini iddia eden Theodoratos, şunları söyledi:

"Bu sistem Türklerin uzun süre havada saatlerce çalışmasına izin verecektir. Bu sistem aynı zamanda füzeler taşıyacak veya karşı önlemlere sahip olacak. Sonuç olarak Türklerin amacı bu araçlarla Yunan savunmasını yok etmek."

Yorumlar 21 Yorum Var
  • Akıl 09.04.2021 14:38
    Aferin. Teodor.O halde ayağınızı denk alın.Yaramazlık,şımarıklık yapmayın.Bakın biz hep burdayız.Size kıs kıs deyip kışkırtanlara kafasızlık yapıp kanmayın.Yoksa aaa bu günleri mum yakıp kırıla kırıla ararsınız haaa.Unutmaaaaa.
  • dlvr 09.04.2021 14:36
    kulağını aç da dinle bay kemal,elin yunanını anladıda sende hala tık yok.
  • ayhan 09.04.2021 14:36
    reklamın iyisi diye buna derim ben
  • Kültigin 09.04.2021 14:36
    Aynen öyle dümdüz edeceğiz alayınızı
  • Çiçek 09.04.2021 14:29
    Bu çok bilmiş neden kendi hükümeti nin SAVAŞTAN KAÇAN UMUDA YOLCULUK İÇİN YOLA ÇIKAN MÜLTECİLERİ YUNAN ASKERLERİNİN YAPTIGI İŞKENCE LERİ ANLATMIYOR SİZ ırkçı acımasız ADALETSİZ 1 ülke olarak masum ları denizde nasıl bogdugu nuzuda Anlatsana TÜRKİYE İNSANA ALLAH RIZASI İÇİN DEYER VERİR Sizin degerini insanligınız neredeeeeeee
Daha fazla yorum görüntüle