HABER7

Rusya, Hazar Denizi'ndeki filodan Karadeniz'e 10 gemilik bir gücü transfer etti. Gemiler, Don ve Volga nehirlerinden geçti.

Rusya Ordusu, Ukrayna ile artan gerilim üzerine Hazar Filosu'nun amfibi bot ve çıkarma gemilerini, Karadeniz Filosu'na transfer etme kararı almıştı.

Rusya, Güney Askeri Bölgesi'ne (SVO) bağlı Hazar Denizi filosuna ait topçuları, amfibi botları ve gemileri, Makhachkala Üssü'nden Karadeniz'e transfer etti.

Transferin sebebinin, kış eğitim dönemi için yapılacak olan denetim olduğu belirtildi.

Hazar Filosu'na ait 10'dan fazla amfibi gemiyi Hazar'dan Karadeniz'e transfer ederken Don ve Volga Nehirleri kullanıldı.

Yorumlar 26 Yorum Var
  • Servetdar 18.04.2021 17:30
    Karadeniz den Hazar denizine Gemilerin gidebileceği bir suyolu bağlantısı olduğunu doğrusu bilmiyordum, araştırmalarıma rağmen internette böyle bir bilgi verilmiyor! Hazar denizinden Volga ya , Volga dan Don a, Don dan karadenize Gemilerin ulaşacağı su yolu, cok önemli
  • Mehmet 18.04.2021 17:00
    Rusya yi Okadar da abartmaya gerek yok. Tamam nükleer gücü var ama her cephede savasamaz.
  • Nintendo 14.04.2021 19:12
    Birisi sovyetler birligi teknolojisini kotuledi mi bana mi oyle geldi? Dunyada bu cok aktif teknoloji uzay havacilik motor denizcilik gemicilik denizalti sistemleri zaten en yeni modeli de olsa o zamanin yegane teknolojisidir. Rusya bu mirasin izerine koydugu yeni nesil sistemlerle ilerliyor. Kimin haddine onu kucumsemek ki amerika bile kucumseyemiyor canim. Turkiye degil mi ukraynayla sovyet mirasi Ann125 ucak ve gemi motor teknolojisini paylasmak isteyen?
  • Merdane 14.04.2021 16:55
    Aptallar susmali. Rusya amerikan teknolojisini konusmadan once kendi bagimliligini farkedince duskunlugunu farkedince. sonra ilim bilim teknolojide rusyanin uzay bilimleri bilgisayar matematik bilimini nukleer fizik gemi yapimi roket savunma havacilik biliminde nerede oldugunu ogrenince!
  • Hancı 12.04.2021 20:01
    Abd istese bu 2 dünya savası teknolojili ruskileri darma dağın eder ama iki kutuplu dünya onun da işine geliyor. Biri büyük diğeri küçük köpek
Daha fazla yorum görüntüle