Müslüman isme ölüm tehdidi! Macron'dan yardım istedi

Fransa'da yaşayan Müslüman gazeteci Nadiya Lazzouni, ölümle tehdit edildiğini açıkladı ve Macron'dan koruma talep etti.

Müslüman isme ölüm tehdidi! Macron'dan yardım istedi
Müslüman isme ölüm tehdidi! Macron'dan yardım istedi
GİRİŞ 12.04.2021 13:31 GÜNCELLEME 10.07.2023 11:22
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Fransa'da "İslamofobiyle ve başörtüsü yasağıyla" mücadelesiyle tanınan Müslüman gazeteci Nadiya Lazzouni, kendisine gönderilen tehdit mektubunu sosyal medya hesabından paylaştı.

El yazısıyla kaleme alınan isimsiz mektupta, Lazzouni'ye yönelik "İslamcı k....k" ifadelerinin kullanıldığı ve "ensesine kurşun sıkmaktan" bahsedildiği görüldü. 

Twitter hesabından yaptığı açıklamada, tehdit mektubunun adresine bırakıldığını söyleyen gazeteci, paylaşımında Vatandaş İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Marlene Schiappa, İçişleri Bakanı Gerald Darmanin ile Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'u etiketleyerek, "Bu ölüm tehditlerine karşı bir şey yapacak mısınız?" ifadelerini kullandı.

​Konuyla ilgili BFM TV kanalına konuşan gazeteci, konuyla ilgili olarak Macron yönetimiyle iletişim halinde olduğunu ve koruma talep ettiğini söyledi. Bir başkanlık güvenlik danışmanı tarafından yapılan açıklamada ise, yetkililerin durumu "çok ciddiye aldığı" ve "tehditlerin derecesini değerlendirmek için bir soruşturma başlatıldığını" söyledi.

Vatandaş İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Marlene Schiappa da, hiçbir siyasi tartışmanın "cinsiyetçi ve ırkçı" tehditleri haklı çıkaramayacağını söyledi ve Lazzouni'ye yetkililere şikayette bulunmasını tavsiye etti. Aynı zamanda feminist olduğu bilinen Schiappa, internet üzerinden yaşadığı gerekçe göstererek geçen ay Twitter hesabını geçici olarak gizli hale getirmişti.

Öte yandan, olayın ortaya çıkması üzerine de çok sayıda Fransız gazeteci Lazzouni'ye destek verdiklerini söyledi.

Fransa'da geçen yıl gerçekleşen İslamcı saldırıların ardından, hükümet tarafından aşırıcılıktan şüphelenilen kişi ve gruplara yönelik operasyonlara izin veren bir yasa tasarısı ilan etmişti. Tasarı ve Macron’un Müslümanlar hakkındaki söylemleri ise hem yurt içinde hem de yurt dışında tartışma yaratmıştı.

Öte yandan, Fransa'daki Müslümanlara yönelik tartışmalar, milletvekillerinin çocukların halka açık yerlerde başörtüsü takmasını yasaklayacak bir değişiklik eklemesinin ardından yeniden alevlenmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 8
  • 5432 3 yıl önce Şikayet Et
    allah sağlık versin gel islam ülkelerine işmi yok kanalmı yok zorla avrupa alçaklarının içinde niye duruyorsuz demokrasi yok ırkçılık alası var her türlü zulmün içinde ne işin var kızım ailenide al gel islam ülkelerine
    Cevapla
  • Hamdi 3 yıl önce Şikayet Et
    Bacım sen çık Türkiye'ye gel, Türkiye'de gazeteciliğini rahat rahat yaparsın. Fransa'da ırkcı barbarlarla uğraşmana gerek yok.
    Cevapla
  • Hüsamettin 3 yıl önce Şikayet Et
    Hamdi herkes memleketinde makbul Türkiyede tebaya yer kalmadı zaten yeterince sıkıntımızda var.
    Cevapla
  • Kenan 3 yıl önce Şikayet Et
    Zillet başka bi şey değil.. birde tesettürlü gazeteci diyorlar... tüh yazıklar olsun size .. bu mu tesettür
    Cevapla
  • Emine 3 yıl önce Şikayet Et
    Cemil 3. Şahıs lehine kendi kardeşini linç etme, ayıp ! Az öyle az böyle olmaz, kuran ve sünnette tesettür belli, ayrıca nereliyse vatanında otursun, el memleketine gitmeden durumu da biliyordu.
    Cevapla
  • Cemil 3 yıl önce Şikayet Et
    Fransa'da bırak kıyafeti sözlü olarak dinini savunmak başlı başına bir cesarettir tabi senin gibiler anca oturduğu yerden gazel okur
    Cevapla
  • Adnan 3 yıl önce Şikayet Et
    Macrondan yardım istemek, düşmanından medet ummaktır. Yazıklar olsun. Bir dik duramadın.
    Cevapla
  • bir yabancı 3 yıl önce Şikayet Et
    sen git oraya bakalım kimden yardım istiyosun haline şükret
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD üniversitelerindeki Gazze protestosu dalga dalga büyüyor! Netanyahu panikledi
Bayraktar TB3'te 30. uçuş da tamamlandı