Darbecilerden akılalmaz istek: Yakınlarınızın cesedini 85 dolara size geri veririz

Myanmar'da ordu, darbe karşıtı eylemlere müdahale sonucunda ölenlerin ailelerinden yakınlarının cesetlerini alabilmeleri için 85 dolar talep ediyor.

Darbecilerden akılalmaz istek: Yakınlarınızın cesedini 85 dolara size geri veririz
Darbecilerden akılalmaz istek: Yakınlarınızın cesedini 85 dolara size geri veririz
GİRİŞ 13.04.2021 08:41 GÜNCELLEME 13.04.2021 08:41
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Bölge basınındaki habere göre, Bago Üniversitesi Öğrenci Birliğinin Facebook sayfasından yapılan paylaşımda, ordunun 9 Nisan Cuma günü Bago kentinde hayatını kaybeden göstericilerin ailelerinden cenazeler karşılığında 85 dolar istediği iddia edildi.

Myanmar ordusunun, Bago'da düzenlenen protestolara silahlı müdahalesi sonucu en az 80 sivil hayatını kaybetmişti.

Myanmar'ın cunta yanlısı yayın organı Global New Light of Myanmar gazetesindeki habere göre, Myanmar ordusu, Bago'daki göstericilerin, güvenlik güçlerine "molotofkokteyli, ok, el yapımı tabanca ve patlayıcılarla" saldırdığını iddia etti.

Myanmar'da güvenlik güçlerinin silahlı müdahalesinde ölenlerin sayısı 706'ya yükselirken, 3 bin 59 kişi de gözaltında tutuluyor.

Myanmar ordusu, 8 Kasım 2020 seçimlerinde hile yapıldığı iddialarının ortaya atılması ve ülkede siyasi gerilimin yükselmesinin ardından 1 Şubat'ta yönetime el koymuştu.

Ordu, ülkenin fiili lideri ve Dışişleri Bakanı Aung San Suu Çii başta olmak üzere, pek çok yetkiliyi ve iktidar partisi yöneticisini gözaltına almış ve bir yıllığına olağanüstü hal ilan etmişti.

Ülkede geniş katılımlı gösteriler sürerken gözaltındaki üst düzey hükümet yetkililerinin askeri mahkemede yargılanmalarına devam ediliyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • esas 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu cani kafaların yönetimi altında kalmak korkunç bir şey. Müslüman arakanları kesme işi bitti birbirlerini kesiyorlar. Tam sömürgeden devşirme ABD gibi. 15 milyon kızılderili yok artık yetmedi afrikadan köle ithal ettiler. yetmedi vahşi batı , kuzey güney diye birbirlerini katlettiler. Bunu yaparken de özgürlük sözleri ile ağızlarının yanından kanlı salyaları akarken demeç veriyorlardı. Değişen bir şey yok dünyanın kafasını ütülüyorlar şimdi dünyanın ciğerine kamalarını sokarken. Ne ABD ne Rus ne Çin ne Myanmar bir farkları yok.
    Cevapla
  • Kızılelma 3 yıl önce Şikayet Et
    İnsalık namina hiçbir değeri kalmamış hayvandanda aşağı mertebelere inmişler.Hani Süpergüç denen zorbalar neredesiniz.Siz olsanız olsanız süper sapkın olursunuz o kadar.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrail'in İran'a saldırı sonrası piyasalarda son durum
“AK Parti’ye ders vermek” iyi bir fikir miydi?