Afrika'da yeni tehlike! Bin 300'ü hapishaneden kaçtı

Irak ve Suriye’de yenilgiye uğrayıp işgal ettiği topraklardan çıkarılan terör örgütü DEAŞ, Afrika’daki varlığını artırmaya devam ediyor.

Afrika'da yeni tehlike! Bin 300'ü hapishaneden kaçtı
Afrika'da yeni tehlike! Bin 300'ü hapishaneden kaçtı
GİRİŞ 18.04.2021 06:44 GÜNCELLEME 18.04.2021 06:44
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Geçen hafta Mozambik’te bir kasabayı ele geçiren örgüt, bin 300 üyesinin Doğu Kongo’daki hapishanelerden kaçtığını duyurdu.

Terör örgütü DEAŞ, Suriye ve Irak’ta azalan nüfusundan sonra Afrika’ya yönelişini sürdürüyor. Örgütün Libya, Kuzey Nijerya ve Sahra bölgesinden başlayarak Afrika’da genişlemeye başladığı tespit edildi. Afrika’daki saldırılar, daha önce birçok ülkede yaptığı gibi Müslüman toplumlara yönelik gerçekleştirildi. Öte yandan terör örgütünün bin 300 üyesinin Doğu Kongo›daki hapishanelerden kaçtığı duyuruldu. DAEŞ, “Batı Afrika Vilayeti”, “Orta Afrika Vilayeti” ve “Sina Vilayeti” adlı üç önemli kolla terör faaliyetlerini hayata geçiriyor. Irak ve Suriye›den farklı olarak Afrika›da örgütün araziyi kontrol etmeye odaklanmadığı ve bunun yerine yerel hareketlerle işbirliği yaptığı belirlendi.

MOZAMBİK'E SALDIRI

Örgüt, son olarak geçtiğimiz Kuzey Mozambik›teki ay Palma şehrine düzenlenen saldırıyı üstlendi. Onlarca sivil ve polis öldürüldüğü saldırılarda kurbanlara dair rakamlar net olarak bilinmiyor. Şehrin kontrolünü ele geçiren DEAŞ’ın 55 güvenlik kuvvetini öldürdüğünü öne sürülüyor.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 3
  • Mehmet yılmaz 3 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar deaş adı altında abd israil ve batının tetikçiliğini yapıyorlar müslüman da değiller ..
    Cevapla
  • Ordunaryus 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu deaş neden avrupa veya abd yi vurmuyor
    Cevapla
  • Bulut 3 yıl önce Şikayet Et
    abd israil işi INŞALLAH içlerinde patlar şeytanlar
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bayraktar TB3 test uçuşlarına devam ediyor
Diyarbakır'da yarım kalan yolda elektrik direklerinin görüntüsü şaşırttı