ABD'nin Meksika ve Kanada sınırları 1 ay daha kapalı kalacak!

Kovid-19 salgını nedeniyle Mart 2020'den bu yana kapalı olan ABD ile Kanada ve Meksika arasındaki sınırının 1 ay daha kapalı kalacağı bildirildi.

ABD'nin Meksika ve Kanada sınırları 1 ay daha kapalı kalacak!
ABD'nin Meksika ve Kanada sınırları 1 ay daha kapalı kalacak!
GİRİŞ 20.04.2021 21:05 GÜNCELLEME 20.04.2021 21:05

ABD İç Güvenlik Bakanlığından yapılan açıklamada, salgın nedeniyle yaklaşık 1 yıldır sınırların zorunlu olmayan geçişlere kapalı olması kararının 21 Mayıs'a kadar uzatıldığı kaydedildi.

ABD yönetimi her ay Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi'nin (CDC) yönerge ve tavsiyelerini değerlendirerek sınır geçişlerinde salgının kontrolüne ilişkin düzenlemeleri güncelliyor. Bir yılı aşkın süredir kapalı olan sınırlardan sadece "zorunlu geçiş" olarak tanımlanan kategorideki kişiler geçebiliyor.

Öte yandan bazı Kongre üyeleri söz konusu kararı doğru bulmadıklarını dile getirirken Demokrat Texas Vekili Henry Cuellar, Meksika sınırından ABD'ye yasa dışı göçmenlerin kabul edildiği bir noktada sınırın kapalı tutulmasının "anlamsız" olduğunu savundu.

ABD ile Kanada ve Meksika, geçen yıl mart ayında salgının yayılmasını yavaşlatabilmek amacıyla kara sınırlarını kapatma kararı almıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Biden ve eski ABD başkanlarının katılacağı bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!