İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden 23 Nisan kutlaması

İstanbul İl Millî Eğitim Müdürlüğü, önceliğin çocukların iyi olma hâli ve mutluluğu olduğu parolasıyla bir dizi etkinlik planladı.

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden 23 Nisan kutlaması
İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden 23 Nisan kutlaması
GİRİŞ 22.04.2021 12:13 GÜNCELLEME 22.04.2021 12:13

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 101. yıl dönümü olan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda bu yıl İstanbul İl Millî Eğitim Müdürlüğümüz, önceliğin çocuklarımızın iyi olma hâli ve mutluluğu olduğu parolasıyla bir dizi etkinlik planladı. 

23 NİSAN ETKİNLİK PROGRAMI

23 Nisan 2021 Cuma günü sabah 09.00’da Taksim Cumhuriyet Anıtına çelenk sunulmasıyla başlayacak olan kutlama programı gün boyu sürecek. Bayramın başlangıç ve bitiş saatleri arasında resmî kurumlar bayraklarla donatılacak. Atatürk anıt veya büstüne ilçe millî eğitim müdürlüklerimiz tarafından çelenk konulacak.

 Salgın şartları nedeniyle asli görevliler dışında katılımın sınırlı sayıda tutulacağı Taksim’deki törene İl Millî Eğitim Müdürlüğümüzü temsilen İl Millî Eğitim Müdürlüğümüzün yöneticilerinin yanı sıra mülki, idari ve askerî erkân katılacaklar; sosyal mesafe kurallarına dikkat ederek alanda yerlerini alacaklar. Törende saygı duruşunda bulunulacak ve İstiklal Marşımız okunacak.

Salgınla ilgili alınan tedbirler kapsamında resmî kutlama törenleri öğrencilerin katılımıyla yapılamayacağından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri genel olarak uzaktan eğitim şartlarına uygun olarak yapılacak.

ÇOCUKLARIMIZIN İYİ OLMA HALİ VE MUTLULUĞU

23 Nisan 2021 Cuma günü Saat 10.00'da İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzce 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramına özel olarak hazırlanan marş,  ilimiz dâhilindeki tüm resmi/özel okul ve kurumlarda okul hoparlörlerinden yayımlanacak.

 23 Nisan haftasında çocuklarımıza mutlu anlar hediye etmeyi amaçlayan etkinlikler kapsamında eş zamanlı olarak meclisimizin açılışının 101. yılı anısına, tüm ilçelerimizden belirlenecek 101 okulumuzdan uçan kırmızı beyaz renkli balonlar marş eşliğinde gökyüzüne bırakılacak. Bütün ilçelerimizden seçilen temsilci öğrencilerimizle müzikli şiir etkinliği düzenlenecek.

Böyle bir zamanda gülümsemek ve gülümsetmek çok değerli olduğu için belirlenen tema doğrultusunda hazırlan “Ben Daha Çocuğum”  temalı videonun paylaşımının yanı sıra 23 Nisan’ı içine alan hafta boyunca Anadolu Masalları Projesi kapsamında atölyeler, masal ve şiir saatleri, sergi ve şenlikler düzenlenecek. Bir Ses İki Hareket Projemiz kapsamında halk oyunları çalışmalarında görev alan 101 öğrencimizle kültürel değerlerimizle alakalı duyarlılığı yansıtan halk oyunları videoları paylaşılacak.

T3 Vakfı desteğiyle beş gün süreyle “23 Nisan’da 23 Bilim Atölyesi” başlığı altında on bin çocuğumuzun katılımıyla bilim atölyeleri yapılacak. İstanbul Öğretmen Akademileri YouTube ve Instagramda çevrim içi söyleşiler düzenleyecek. Çocukların sosyal ve duygusal durumlarıyla sanata ilgileri, sanat eğitimi söyleşilerin ana temasını oluşturacak. 

İl Millî Müdürlüğümüz binası sergi alanında 26-30 Nisan 2021 tarihleri arası “Hastanede Çocuk Olmak” temalı fotoğraf ve resim sergisi açılacak. Hastane sınıflarında öğrenim gören öğrenciler ile çevrim içi buluşmalar gerçekleştirilecek.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Adli tıp raporları ortaya çıktı! Katilleri başıboş köpekler
CHP kurmayları açıkladı! İşte Özel'in Erdoğan'a götüreceği konular