Rusya'dan İtalya'ya 'diplomatik' karşılık

Rusya, İtalya'nın geçen ay 2 Rus diplomatı sınır dışı etmesine karşılık bir İtalyan diplomatı sınır dışı etme kararı aldı.

Rusya'dan İtalya'ya 'diplomatik' karşılık
Rusya'dan İtalya'ya 'diplomatik' karşılık
GİRİŞ 26.04.2021 14:28 GÜNCELLEME 26.04.2021 14:28

Rusya, İtalya'nın, geçtiğimiz ayın sonunda 2 Rus diplomatı casusluk olayına karıştıkları gerekçesiyle sınır dışı etmesine karşılık verdi.

SINIR DIŞI ETME KARARI ALDILAR

Rusya Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, bir İtalyan ataşenin, ülkesinin "dostça olmayan" kararına cevaben sınır dışı edileceği belirtildi.

İtalya'nın Moskova Büyükelçisi Rus Dışişleri Bakanlığına çağrılarak konuyla ilgili bilgilendirildi. Söz konusu ataşenin "istenmeyen kişi" ilan edildiği ve 24 saat içinde ülkeyi terk etmesi gerektiği ifade edildi.

İtalya'dan yapılan açıklamada ise, "Kararı temelsiz ve adaletsiz görüyoruz çünkü bu, İtalyan makamlarının kendi güvenliklerini savunmak için meşru bir önlem almasına misilleme niteliğindedir." denildi.

CASUSLUK KRİZİ

Mart ayının sonunda, bir İtalyan subay ile Rusya'nın Roma Büyükelçiliğinde görevli bir askerin, gizli görüşmeleri sırasında yakalandığı bildirilmişti.

İtalyan subayın, Rus askeri yetkiliye para karşılığında bazı gizli belge ve bilgileri aktardığı sırada suçüstü yakalandığı ifade edilmişti.

Olayın ardından 2 Rus diplomatın sınır dışı edilmesi kararlaştırılmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ancelotti inadını kırıyor! Real Madrid'de Arda Güler gelişmesi
AK Parti ve MHP'li vekillerden AKPM'de dünyaya insanlık dersi