Myanmar ordusundan en az 10 asker öldürüldü

Myanmar'da darbe karşıtı etnik silahlı grup ile Myanmar ordusu arasında çatışma çıktı. Myanmar ordusundan en az 10 asker öldürüldü.

Myanmar ordusundan en az 10 asker öldürüldü
Myanmar ordusundan en az 10 asker öldürüldü
GİRİŞ 28.04.2021 12:41 GÜNCELLEME 28.04.2021 12:41
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

1 Şubat askeri darbesinin ardından protestocuları Myanmar ordusuna karşı savunmak için kurulan Chinland Savunma Birliklerinin (CDF) bir yöneticisi, dün akşam saatlerinde şehrin dağlık alanlarında ordu konvoyuna düzenledikleri baskın sonucu en az 10 askeri öldürdüklerini ve çatışmaların gün boyu sürdüğünü açıkladı.

Ordunun bu sabaha karşı saldırılara başladığını belirten yetkili, "Havan topu ve RPG'lerle karşılık verdiler. Yoğun bombardıman altında kaldık" dedi.

CDF yöneticisi, çatışmaların ardından kendileri arasındaki can kayıplarına ilişkin ise bilgi vermedi.

MYANMAR ASKERİ DARBESİ

Myanmar ordusu, 8 Kasım 2020 seçimlerinde hile yapıldığı iddialarının ortaya atılması ve ülkede siyasi gerilimin yükselmesinin ardından 1 Şubat'ta yönetime el koymuştu.

Ordu, ülkenin fiili lideri ve Dışişleri Bakanı Aung San Suu Çii başta olmak üzere, pek çok yetkiliyi ve iktidar partisi yöneticisini gözaltına almış ve bir yıllığına olağanüstü hal ilan etmişti.

Darbe karşıtı protestoların başlamasından bu yana güvenlik güçlerinin protestolara silahlı müdahalesi sonucu 755 kişi hayatını kaybetti.

Ülkede geniş katılımlı gösteriler sürerken gözaltındaki üst düzey hükümet yetkililerinin askeri mahkemede yargılanmalarına devam ediliyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • 543 2 yıl önce Şikayet Et
    allahımdan dilerim arakanlı rohingyalı müslümanlzarı ahı mayanmar halkından ordusu zalimlerinden çıkar amin
    Cevapla
  • HASANA 2 yıl önce Şikayet Et
    biz niye darbecileri öldürmüyoruz da besliyoruz ,üstelik onlara maaş veriyoruz?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fenerbahçeli eski yıldız, 'oruç' açıklamasıyla gönülleri fethetti!
Erdoğan'dan son dakika emekli maaşı açıklaması: Masaya yatıracağız!