Dışişleri'nden Rusya açıklaması: Mayıs'ta ziyaret

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu" Sağlık Bakanı ile mayısta Rusya’ya resmi ziyaret gerçekleştireceğiz" dedi.

Dışişleri'nden Rusya açıklaması: Mayıs'ta ziyaret
Dışişleri'nden Rusya açıklaması: Mayıs'ta ziyaret
GİRİŞ 29.04.2021 13:16 GÜNCELLEME 29.04.2021 18:20
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile beraber Rusya’ya mayıs ayı içinde resmi bir ziyaret gerçekleştirmeyi planladıklarını belirtti.

Çavuşoğlu, “Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile (Rusya’ya bir ziyaret) planımız mevcut, fakat bunu, Rus meslektaşlarımız ile ele alabilmemiz için vaka sayılarının buna uygun seviyeye gelmesi gerekiyor. Ziyaretimizin, Ramazan sonrasında mayısta gerçekleşmesi mümkün görünüyor” dedi.

TURİSTLERİN DÖNÜŞÜ

Türk Dışişleri Bakanı, Rus tarafının bunu kabul etmesi hâlinde söz konusu ziyaretin Kurban Bayramı öncesinde, yani 12 Mayıs’tan önce de gerçekleşebileceğini ekledi. Ayrıca Çavuşoğlu, sorulması üstüne, söz konusu Rusya ziyaretinde ele alınacak konulardan birisinin, Rus turistlerin Türkiye’ye dönüş ihtimali olduğunu da kaydetti.

Rusya hükümeti, Türkiye’de koronavirüs vaka sayılarının çok artması nedeniyle bu ülkeye uçuşlarını 15 Nisan-1 Haziran tarihleri için askıya almıştı.

KAYNAK: SPUTNİK
YORUMLAR 3
  • dost birr 2 yıl önce Şikayet Et
    bizim abd ile tek ilişkimiz NATO. yani abd yi taltiflemek.onu güçlü kılmak. ama Rusya ile sağlık alanında yapılan anlaşma bence kayda değer. ben abd ile ilişki bitsin demiyorum. ama görünen şudur. abd Türkiye ile uzaklaşıyor Rusya ise Türkiye ile daha iyi ilişki içerisinde. abd Türkiye ye hala tepeden bakıyor reisi diktatör ilan ediyor. Rusya reisi devlet adamı görüyor. fark çok onun için bence abd ilişkileri yakında sıfıra iner. savaş olurmu bilmem ama abd hem avrupaya hem Türkiye'ye hala tepeden bakıyor. buda ilişkileri bitirmek üzere. abd buradaki Arap yunan Rum PKK ve bizim muhalefeti iyi kullanıyor. bakalım başarıli olacakmi
    Cevapla
  • AKLI SELİM. 2 yıl önce Şikayet Et
    Turist kozu onlarda, tarım ürünlerimizi almama kozu onlarda . Turist yollamayıp tarım ürünlerini almadıkları zaman çiftçiler mağdur , oteller mağdur. Döviz açığımız zaten her yıl artıyor. Ukrayna konusunda biraz daha dikkatli olmamız hayrımıza görünüyor. Rusya ile ilişkiler karşılıklı devam edecekse 1 kişinin menfaati değil binlerce çiftçi , otel sahibi ve o otellere ürün tedarik eden büyük, küçük işletmelerde düşünülmelidir.
    Cevapla
  • Aytekin 2 yıl önce Şikayet Et
    bir otur düdün. magdur magdur acaba kim magdur ?, acim param yok diyenler nasil oluryorda onlarin Cepinde elinde Iphone12 var . o zama aglamiyacan
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İran ve İsrail'den yüzyılın tiyatrosu - Gazete manşetleri
Tarihi ziyaret öncesi Erdoğan açıklaması! Türkiye'ye net mesaj: İzin vermeyeceğiz