Rus muhalif Navalny, açlık grevinin ardından ilk kez görüntülendi

Rusya'da cezaevinde bulunan muhalif Aleksey Navalny, açlık grevinin ardından, ilk kez video konferans yöntemiyle katıldığı duruşmada görüntülendi.

Rus muhalif Navalny, açlık grevinin ardından ilk kez görüntülendi
Rus muhalif Navalny, açlık grevinin ardından ilk kez görüntülendi
GİRİŞ 29.04.2021 18:03 GÜNCELLEME 29.04.2021 18:03

Navalny, 2. Dünya Savaşı gazisine hakaret ettiği suçlamasıyla hakkında görülen davanın itiraz duruşmasına çevrim içi olarak katıldı.

Duruşmada Navalny'nin eşi Yuliya Navalnaya da hazır bulundu. 

Mahkeme, Navalny'nin davaya ilişkin itirazını reddederek 11 bin 400 dolarlık cezanın geçerliliğini korumasına hükmetti.

AÇLIK GREVİ SONRASI İLK KEZ GÖRÜNTÜLENDİ

Dozhd televizyonunda yayımlanan ses kaydına göre, dün hamama götürüldüğünü söyleyen Navalny, "Orada bir ayna vardı, kendime baktım; ben sadece korkunç bir iskeletim." diye konuştu.

Navalny, "7'inci sınıftan beri" bu denli zayıflamadığını belirtti.

NAVALNY'IN AÇLIK GREVİ

Moskova Şehir Mahkemesi, 2 Şubat'ta Navalny'nin geçmişte yolsuzluk davası sonucunda verilen 3,5 yıllık ertelenmiş hapis cezasını, evde geçirdiği cezayı da hesaplayarak 2,5 yıllık normal hapis cezasına çevirmişti.

Kremline muhalif Navalny, bulunduğu hapishanede tıbbi yardım talebinin reddedilmesini gerekçe göstererek açlık grevine başladığını 31 Mart'ta duyurmuştu.

Rusya Federal Cezaevi Servisi, Navalny'nin Vladimir bölgesindeki hükümlüler için tahsis edilen hastaneye sevk edildiğini açıklamış, Navalny'nin her gün muayene edildiğini ve sağlık durumunun tatmin edici olduğunu ileri sürmüştü. Ancak, Navalny'nin ekibi, Aleksey Navalny'nin analiz sonuçlarına göre yakında ölebileceği uyarısında bulunmuştu.

Kremlin'e muhalif Aleksey Navalny'ye destek amacıyla ülke genelinde 21 Nisan'da izinsiz gösteriler düzenlenmişti.

Rus muhalif, yaklaşık 1 hafta önce yaptığı açıklamada, kol ve bacaklarını hissetmediğini belirterek, "Tüm koşulları hesaba katarak, açlık grevini sonlandırıyorum." açıklamasını yapmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Uzmanlar açıkladı! Türkiye'nin Filistin'de neler yaptığı ne zaman ortaya çıkacak?
Yalan bombardımanı! Belli odaklar tarafından mı tasarlanıyor?