Boğazına kaçtığını sandığı kılçık, boyun kasından çıktı

54 yaşındaki bir kadının boynuna, balık yerken yanlışlıkla yuttuğu kılçık gömüldü.

Boğazına kaçtığını sandığı kılçık, boyun kasından çıktı
Boğazına kaçtığını sandığı kılçık, boyun kasından çıktı
GİRİŞ 30.04.2021 17:39 GÜNCELLEME 30.04.2021 17:39

Malezya'da balık yiyen bir kişinin başına sıradışı bir olay geldi. 15 Nisan'da hakemli tıp dergisi The Journal of Emergency Medicine'da yayımlanan vaka raporuna göre 54 yaşındaki kadının boynuna yanlışlıkla yuttuğu kılçık gömüldü.

Raporda hastanın ringa balığı yerken boğazının sıkıştığı ve dayanılmaz bir acı duymaya başladığı kaydedildi. Bunun ardından hasta kılçığı çıkarmak için kusmaya çalışsa da bu, durumu daha da kötüleştirdi.

Kadının nefes almakta güçlük çekmeye başladığı ve boynunun şiştiği bildirildi.

Selayang Hastanesi'ndeki doktorlar, acil servise gelen hastada kılçığı ilk başta bulamadı. Zira boğaza bakıldığında kılçık gözükmezken, çekilen röntgen de başarısız oldu.

Daha sonra yapılan bilgisayarlı tomografi taraması, 5,1 santimetrelik kılçığın sternokleidomastoid adlı boyun kasına gömüldüğünü ortaya koydu.

Doktorlar, söz konusu vakada kılçığın dil ve boyun hareketleriyle boğazın iç kısmına geçtiğini ve buradan da boyun kasına gömüldüğünü düşünüyor.

Kılçık ameliyatla çıkarılırken, şanssız kadın muhtemel bir enfeksiyonu önlemek için antibiyotik kullandı ve 5 günün ardından taburcu edildi.

KAYNAK: INDEPENDENT TÜRKÇE
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Turgut Altınok, Antalya'da 600 dairesi olduğu iddialarına resmi belgelerle cevap verdi
Erdoğan'dan son dakika emekli maaşı açıklaması: Masaya yatıracağız!