Hindistan'da 24 hastanın oksijen yetersizliğinden öldüğü iddia edildi

Hindistan'da bir hastane ve klinikte aralarında koronavirüs tedavisi görenlerin de bulunduğu 24 hastanın oksijen yetersizliği nedeniyle can verdiği iddia edildi

Hindistan'da 24 hastanın oksijen yetersizliğinden öldüğü iddia edildi
Hindistan'da 24 hastanın oksijen yetersizliğinden öldüğü iddia edildi
GİRİŞ 03.05.2021 21:27 GÜNCELLEME 03.05.2021 21:33
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Çamarajanagar kentinde gece 00.30-02.30 arasında tıbbi oksijen stoklarının tükenmesi nedeniyle solunum cihazına bağlı hastalara yaşamsal destek sağlanamadı.

Independent'ın haberine göre, yaşanan sıkıntı nedeniyle kentteki bölge hastanesi ile özel bir klinikte tedavi gören 24 hasta hayatını kaybetti.

Çamarajanagar Kamu Hizmeti Komisyonu Başkan Yardımcısı Dr. MR Ravi, Times of India'ya yaptığı açıklamada, hastane raporlarına göre 12 hastanın oksijen yetersizliğinden hayatını kaybettiğini doğrularken, diğer 12 hastanın ise eş zamanlı rahatsızlıklar ve diğer tıbbi sorunlar nedeniyle hayatını kaybettiğini belirtti.

Denetim raporu talep edildi

Bölgeden sorumlu Sağlık Bakan Yardımcısı S Suresh Kumar ise Press Trust of India haber ajansına yaptığı açıklamada, Çamarajanagara kentindeki hastanelerde oksijen yetersizliği yaşandığını kabul ederek ölümlerin tamamının oksijen yetersizliğine bağlamanın doğru olmadığını ifade etti.

Kumar, yetkililerden olayla ilgili denetim raporu talep edildiğini kaydetti.

Günlük vaka sayısının 30 Nisan'da ilk kez 400 binin üzerine çıktığı Hindistan, günlük olarak en fazla vaka ve ölümün kaydedildiği ülke konumunda bulunuyor. Vaka sayısındaki artış nedeniyle hastanelerdeki doluluk oranının sınıra yaklaştığı ülkede ilaç, oksijen ve tıbbi malzeme sıkıntıları yaşanıyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • mert 2 yıl önce Şikayet Et
    amma atom bomalari tam tekmil
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun işgalci İsrail'i hedef aldı
Sancaktepe’deki jakuzi yalanı DEM’i örtmek için mi? Alper Yeğin’in yardımcısı kim olacak?