Mescid-i Aksa’ya baskın hazırlığı

Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zuhri, Kudüs’ün daha önce hiç görülmemiş bir tehlike ile karşı karşıya olduğuna dikkat çekti.

 Mescid-i Aksa’ya baskın hazırlığı
Mescid-i Aksa’ya baskın hazırlığı
GİRİŞ 04.05.2021 07:21 GÜNCELLEME 04.05.2021 07:28
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

Filistin’de Hamas direniş hareketi sözcüsü Sami Ebu Zuhri, işgalcilerin Kadir Gecesi’nden sonra Mescid-i Aksa’da büyük bir provokasyona hazırlandığı bilgisini aldıklarını aktardı. Yeni Şafak’a konuşan Ebu Zuhri,“İşgalcilere göre Ramazan’ın 28’inci gününe denk gelen 10 Mayıs günü ‘Kudüs Günü’. İbranice takvimine göre uydurdukları bu günü “Kudüs’ün Kurtuluş Günü” olarak ilan edip, ‘Bayram’ kutlaması yapmak üzere on binlerce Fanatik Yahudi Mescid-i Aksa’ya baskın düzenleyecek. Bunun hazırlığını yapıyorlar.” uyarısında bulundu. Filistinliler’in, Kudüs’te direnişlerini ne olursa olsun sürdüreceğini belirten Ebu Zuhri, “Ancak desteğe ihtiyaçları var. Yeni Şafak aracılığıyla Türkiye’deki Müslüman kardeşlerimi Kudüs ve Mescid-i Aksa işgaline karşı direnmeye çağırıyorum. Türk kardeşlerim Kudüs için ayaklansınlar, onların sesini olsunlar ve bu sesi dünyaya duyursunlar.” çağrısında bulundu.
 

İsrail'e 'Mescid-i Aksa' notası


AKSA’NIN BAHÇESİNE HAVRA

Hamas sözcüsü, Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa’da yerleşimcilerin ibadet ettiklerine dikkat çekerek, “Düşünün şöyle bir noktaya geldik. İlk kıblemize siyonist yerleşimciler giriyor ve uydurdukları ibadetleri yapıyorlar. Bu dünyada görülmüş bir şey değil. Hiçbir Müslüman bir Hristiyan’ın ibadet yerine gidip orada namaz kılmaya çalışmıyor ya da bir Yahudi’nin mabedine girip ibadet yapmıyor.” tepkisini gösterdi. Zuhri, “Üstelik yerleşimciler ve fanatik gruplar Aksa’da kendileri için hazırlanan özel bir mekana, günü belli saatlerinde gelecekler ve o saatlerde Müslümanlar içeri alınmayacak. Mescid-i Aksa’nın bahçesinde bir Havra inşa etmeyi hedefliyorlar. Ancak bu planı hayata geçirmeden önce siyonist yerleşimcilerin Mescid-i Aksa’ya girip ibadet etmelerini normalleştirecekler.” sözleriyle de Aksa’yı hedef alan provokatif planı açıkladı.

BASKI ARTIYOR

İşgalci yönetimin, Mescid-i Aksa’yı Yahudileştirme planının uzun yıllara dayandığını belirten Hamas sözcüsü, “Bu planını daha hızlı hayata geçirmek için son zamanlarda baskılarını arttırdılar. Mescdi-i Aksa’nın kapılarının kontrolünü zorla ele geçirdiler. Filistin halkının girişlerine kısıtlama getirdiler. Yaş ve bölge sınırı koyuyorlar. Halkın çoğunluğunun girişi engelleniyor. Bildiğiniz üzere Mescid-i Aksa’nın imam hatibi olduğu halde Şeyh İkrime Sabri’nin girişine mani oluyorlar.” örneklerini verdi.

HEDEFLERİ YIKMAK

Mescid-i Aksa’nın çevresinde ve altında süren kazı çalışmalarına ilişkin de Zuhri, “İşgalciler mescidin yıkılması için uğraşıyorlar. En ufak bir sarsıntıda yerle bir olsun istiyorlar. Kazı çalışmalarının yıkıcı etkilerini çok açık bir şekilde görüyoruz. Aksa’ya yakın olan Filistinlilere ait evler büyük hasarlar gördü, hatta birçoğu yıkıldı. Kazı çalışmalarının sonunda Mescid-i Aksa’yı yıkmayı başarırlarsa onun yerine Süleyman Mabedi’ni inşa edecekler.” ifadelerini kullandı.

Normalleşme direnişimizi etkilemez

Sami Ebu Zuhri, bazı Arap ülkelerinin işgalci İsrail ile normalleşme anlaşmaları için, “Bu anlaşmalar ile Filistin’e yönelik saldırılar meşrulaştırılmaya çalışılıyor ve Filistin halkına dayanışma duygusu azaltılıyor. Böylece işgal devletinin kendi temize çekmesi için fırsat yakalaması sağlanıyor. Kudüs’te çekilen acıların, zulmün, katliamların, haksızlıkların sesinin duyulmasını engelliyor. Biz Filistinliler olarak işgale karşı durmakta kararlıyız. Normalleşme anlaşmaları direnişimizi ve azmimizi etkileyemez.” değerlendirmesini yaptı. İsrail ile normalleşmeyi kabul eden ülkelerin temsilcilerinin Mescid-i Aksa’ya İsrail polisinin korumasında girmesinin her şeyi anlattığına vurgu yapan Zuhri, buna karşın, Türkiye’den Filisitin ve Kudüs’e yapılan ziyaretlerin, kendilerine yalnız olmadıklarını gösterdiğini belirtti.

Evleri silahla gasp ediyorlar

Kudüs’ü Yahudileştirme projesi ise devam ediyor. Sadece 2020 yılında işgalci İsrail güçleri tarafından Kudüs’te Filistinlilere ait 800 ev/tesis yıkıldı. Oran olarak ise her ay Filistinlilere ait 70 ev ve tesisin yıkımı gerçekleşiyor. 1967’den 2020 yılına kadar olan süreçte ise yaklaşık 5 bin ev ve tesis gasp edildi. Siyonist işgalcilerin sadece Mescid-i Aksa’yı değil tüm Kudüs’ü Yahudileştirmeyi hedeflediklerine dikkat çeken Hamas sözcüsü, “Bu amaca ulaşmak için evleri farklı bahaneler uydurup yıkıyorlar. Tapusu ya da ruhsatı yok deyip insanların evlerini ellerinden alıyorlar. Üstelik Müslümanların bu belgeleri almaması için çok ağır şartlar koyuyorlar. Kudüs’te yaşayan Filistinlilerden yüksek rakamlarda yıllık vergi talep ediyorlar. Ödemedikleri takdirde evlerini ellerinden alıyorlar. Bu evleri ya yıkıyorlar ya da siyonist yerleşimcilere veriliyor. Yıkım kararı çıkan evleri ise kendi ellerinizle yıkacaksınız diyorlar. Aksi takdirde işgal belediyesi yıkım işlemlerini yaptığında karşılığında 20 bin dolara kadar ulaşan fatura çıkarıyor.” sözleriyle süreci açıkladı. Vahşi yöntemleri bununla da kalmadığını belirten Zuhri, “İki katlı bir eviniz var diyelim. Eline silah alan yerleşimciler eve baskın düzenliyor. Burası bize dedemizden kaldı deyip, evi gasp ediyorlar. Asla çıkmıyorlar. Yüksek sesle müzik açıp, köpekleri ev sahiplerinin üstüne salıyorlar.” dedi.

Gazze acil yardım bekliyor

Kuşatma altında olan Gazze’de sağlık sisteminin çöktüğünü belirten Sami Ebu Zuhri, “İyi yetişmiş doktorlar ve sağlık personeli olsa bile tıbbi malzeme yok. Pandemi ile sorunlar iki kat daha arttı. Günlük bin vaka var ve günde 10 kişi vefat ediyor. Bu Gazze’nin nüfusuna göre yüksek bir rakam. Öte yandan ilaçların girişi işgalciler tarafından engelleniyor.” dedi. İnsani krizin giderek derinleştiğini belirten Zuhri, şehre günde en fazla altı saat elektrik verilebildiğini, içme suyu elde etmek için altyapının yetersiz olduğunu ve yoksulluk oranının da yüzde 60’ın üzerinde olduğunu belirtti. “Gazze’nin her türlü insani yardıma çok acil ihtiyacı var.” ifadelerini kullanan Hamas sözcüsü, Türk sivil toplum kuruluşlarına ve belediyelerine çağrı yaparak, destek beklediklerini belirtti. Zuhri, “Gazze’yi tıbbi açısından desteklemek için kardeş hastane projeleri hayata geçirilirse büyük faydası olacaktır.” teklifinde de bulundu.

Yenişafak

YORUMLAR 26
  • Bilinçli Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    İşte bu günler için 100 sene evvel halifelik kaldırtıldı, adamlar sıkı çalışıyor. 3 tane müslüman ülke tam birleşemiyor sonra kudüs işgal edildi bilmemne, edilir tabi hatta yıkacaklar açıkça belli oldu, tek çare birlik olmak, ekonomik siyasi askeri, birlik olda ne olursa olsun. Azerbaycanla 2 devlet tek millet laf salatası yapmayın birleşsenize madem tek milletsek tek kimlik olsun, diğer dost ülkelerde katılsın işte 100 yıl değil 20-30 yıl sonra kimse bileğinizi bükemez, bir ihtarla tüm mazlumları alçakların elinden kurtarırsınız ne srebrenitsalar ne rohingyalar v.b. bir daha yaşanmaz
    Cevapla
  • Nuri 2 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyeye karşı ibik yapan arap kralları yunanistana türkiye için uçak gönderen fistanlılar israyile yürüsün ya
    Cevapla
  • Bamsi 2 yıl önce Şikayet Et
    İşahallah degerlidin Kar deşlerimize selam ederizm
    Cevapla
  • Hakikat 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu işleri yapmaları gün geçtikçe ömürlerini daha da kısalıyor şunu unutmasınlar Müslümanlar Hayrı gözetir Zülümden kaçar ancak kendilerine ALLAHÜ TEALA(C. C) tarafından meşru kılınan hal zuhur ettiğinde her Zalim ettiği zulmün cezasını alır Tarihi Olaylar bu hadiselere doludur merak eden bakabilir işte o zaman birilerini Gargat'ta koruyamaz. Mescid-i Aksaya uzanacak eller bir daha kullanılamaz hale gelir akılları varsa bunu yapmazlar!
    Cevapla
  • Osman 2 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim yar ve yardımcınız olsun inşaallah Kudüs müslüman larindir inşaallah kıyamete kadar böyle olacak
    Cevapla
  • Birlik ol 2 yıl önce Şikayet Et
    Müslüman kitabını sünnete göre yaşamazsa bunlar devam eder gider ALLAHDA MAHŞERDE HESABINI MÜSLÜMANLARA SORAR HERALDE
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkanlık koltuğunu oturan Nisa'dan 'başıboş köpekleri toplayın' talimatı
Tarihi ziyaret sonrası sıcak gelişme: Erdoğan'dan son dakika operasyon mesajı!