Uğur Şahin'den yeni koronavirüs aşısı müjdesi! Daha uzun bağışıklık sağlayacak

BioNTech'in kurucusu Uğur Şahin, daha uzun süre bağışıklık sağlayan yeni bir koronavirüs aşısı için çalıştıklarını söyleyerek, yeni aşının detaylarını açıkladı.

Uğur Şahin'den yeni koronavirüs aşısı müjdesi! Daha uzun bağışıklık sağlayacak
Uğur Şahin'den yeni koronavirüs aşısı müjdesi! Daha uzun bağışıklık sağlayacak
GİRİŞ 04.05.2021 16:42 GÜNCELLEME 04.05.2021 16:42
Bu Habere 138 Yorum Yapılmış

Amerikan ilaç devi Pfizer ile birlikte koronavirüs aşısı geliştiren BioNTech'in kurucusu ve CEO'su Prof. Dr. Uğur Şahin, Financial Times'ın online konferans panelinde açıklamalarda bulundu.

Almanya, koronavirüse karşı ilk aşıyı geliştiren Özlem Türeci ve Uğur Şahin'e en üst düzey devlet madalyası olan Liyakat Nişanı vermişti.

UYGUN SICAKLIKTA SAKLANABİLECEK

Onay alma aşamasında olan bu yeni Kovid-19 aşısı versiyonu, normal buzdolaplarında 2 ila 8 derece arasında saklanabilecek ve raf ömrü ise 6 ay olacak.

Şahin, "Bizim ilk formülasyonumuzda bu aşıların eksi 80 santigrat derecede saklanması ve taşınması gerekiyordu. Fakat şu an formülü değiştirdik ve bu henüz onaylanmadı ama eğer onaylanırsa aşılarımızı 2 ile 8 derecede tam 6 ay boyunca saklayabileceğiz. Yakında bunun kullanım onayını almayı planlıyoruz" dedi.

AB'den Türkiye'de de kullanılan Çin aşısı ile ilgili flaş karar

"ÜRETİMİNİN ARTMASINDA MUTLUYUZ"

Öte yandan Uğur Şahin, "Bizim ekiplerimiz aşının üretimini artırarak harika bir iş yaptı ve şu an 3 milyar doza doğru ulaşıyoruz. Çok fazla teknik sorun yaşamadığımız ve teslimat takviminde bir sıkıntı olmadığı için çok mutluyuz" dedi.

Şahin, daha önce 2021 yılı için 2.5 milyar doz hedef belirlemişti.

YORUMLAR 138
  • Orhan 2 yıl önce Şikayet Et
    Aşı formülünü tüm ülkerlere verin herkes aşılansın salgın bıtsın kımse olmesın . ölenlere üzülüyorsunuz ya
    Cevapla
  • Arda 2 yıl önce Şikayet Et
    Niyemiş o çinli komunistker hepimize virüsleriyle hasta etikten sonra aşı satı yoksa beleşe mi verdiler aşıları sorarım? Komunist çinlier parayla aşılarına satılar zengin oldular!
    Cevapla
  • Rıza 2 yıl önce Şikayet Et
    Çinliler dünyayı virüsleriyle hasta eder. Uğur bey ve uluslararası Pfizer-Biontech calışma proje çalışma timi dünyayı kurtarır. Eeee bizdeki bazı bireyler yok uğur bey çok zengin olmuş yok Gates ortak imiş suymuş buymuş 99 tane komplo teorisi üreterek kıskançlıktan çekemezler insanlığa faydalı başarılı insanları birde suçlarlar. Sen gelde bu bireylerin ruh haline anla?
    Cevapla
  • salih 2 yıl önce Şikayet Et
    Küreselci ortağı mi bizden uzak olsun. mRNA bu insan yapısını değiştirecek olan küreselcilerin aşısı milletimiz dikkat etmeli...
    Cevapla
  • Deli Dumrul 2 yıl önce Şikayet Et
    45 lik plak bile bu kadar hızlı çıkmıyor. Anlayan anladı.
    Cevapla
  • hakikat 2 yıl önce Şikayet Et
    bir türk kartellerin adamı olup insanlığı nasıl soyuyor. çok önemli bir soygun haberi tebrik ediyoruz. Allah'ım virüsten önce bu mahlukatlardan bizi muhafaza eyle
    Cevapla
  • Serkan 2 yıl önce Şikayet Et
    Dinsiz inançsız ahlaksız faşist komunist çinli zengin ederlerken olurken bazı bireylerde gık diye ses çıkmaz ama kendilerinden biri biraz para kazansın çekememezler kıskanırlar kıyametì koparırlar. Komunist çinli önce virüslerine dünyayı yaydılar sonra aşı diplomasisi ayağıyla aşılarına satarak köşeye döndüler!
    Cevapla
  • Murat 2 yıl önce Şikayet Et
    Komunist çin propagandası 2.0. yalanlarına yaymayı tam gaz devam aferim sizi gibi bireyleri çok süpersiniz! Komunist çinliler Labratuar virüsleriyle bütün dünyayı hasta ettiler. Hatta komunist çinliler bu konuda 1999 yılında kitap yazmışlar burada biyoloyik silahtan söz konu ediyorlar ingilzce kitap var internet "unrestricted warfare" google de bir ara ve oku! ABD 570 vatandaşına kaybetmiş bizde 41 vatandaşımızı sen hala ABD suçluyorsun. Zaten bu komunistlerin yalanlarına sözlerine propagandasına inanan bireyler kendi aklını ve fikrini bi sorgulaması gerek!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
8 ilde operasyon! 'Odacılar' suç örgütü çökertildi
Muleka golle döndü! Beşiktaş 5 maç sonra nefes aldı